Home > Recepten > Poffertjes lolly’s

voor 20 personen Ingrediënten

  • 250 g boekweitmeel
  • 350 ml melk
  • 1 ei
  • 50 g poedersuiker
  • 2,5 theelepels bakpoeder
  • 2 eetlepel Blue Band voor Koken, Bakken en Braden
  • 4 bananen
  • 50 g pure chocolade
  • extra nodig: pofferjespan, 20 satéstokjes, stukje bakpapier

Bereidingswijze (voor 20 porties)

voor poffertjes lolly’s

  1. Meng voor de poffertjes het meel met de poedersuiker en het bakpoeder goed door elkaar. Klop de melk met een garde in twee of drie gedeelten door de bloem, en klop het poffertjesbeslag telkens mooi glad.
  2. Klop het ei door beslag en voeg als laatste de Blue Band voor Koken, Bakken en Braden toe.
  3. Verhit een poffertjespan. Schenk een beetje van het beslag in de holletjes van poffertjespan en bak de poffertjes aan een kant lichtbruin, keer de poffertjes als de bovenzijde bijna droog is.
  4. Snijd de bananen in plakjes van 1 cm.Prik om en om een plakje banaan en een afgekoeld poffertje op een satéstokje.
  5. Smelt de in stukjes gebroken chocolade au bain-marie (in hittebestendig schaaltje boven een pannetje met water dat tegen de kook wordt aangehouden). Rol en cornetje van het bakpapier en schenk de gesmolten chocolade erin. Vouw het papier om en knip een klein puntje van het cornetje. Beweeg het cornetje zigzaggend over de spiesjes en spuit de chocolade in dunne lijntjes over de poffertjes lolly's.

Smakelijk!

Tip: Doe het beslag in een spuitfles, zodat het beslag eenvoudiger doseert. Prik de poffertjes lolly’s in bananen of een halve kool afgedekt met aluminiumfolie en garneer het dienblad met gekleurde chocoladesnoepjes (bijvoorbeeld M&M’s).

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor poffertjes lolly’s

  • Energie (kcal)107 kcal
  • Energie (kJ)451 kJ
  • Proteïnes2,3 g
  • Koolhydraten met vezels18,1 g
  • Koolhydraten zonder vezels17 g
  • Suikers7,1 g
  • Vezels1,2 g
  • Vetten:3,1 g
  • - Verzadigde vetten0,9 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:9,1 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,5 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,2 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol13 mg
  • Sodium66 mg
  • Zout0,16 g
  • Vitamine A (mg)40 IU
  • Vitamine C (mg)1,2 mg
  • Calcium67 mg
  • Ijzer0,48 mg
  • Kalium121 mg