Home > Recepten > Pizza pops

voor 16 personen Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 175 ml melk
  • 10 g verse gist of 5 g gedroogde gist
  • 3 g zout
  • 50 g Blue Band Iedere Dag
  • 1 pot Bertolli Pastasaus in pot Basilico
  • 50 g geraspte mozzarella
  • extra nodig: huishoudfolie, bakpapier, bakplaat, satéstokjes

Variaties: Vervang voor Hollandse pizza pops de mozzarella door geraspte jong belegen kaas.

Bereidingswijze (voor 16 porties)

voor pizza pops

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Zeef de bloem boven een grote kom. Voeg de gist, het zout en de melk toe en kneed dit tot een mooi deeg. Voeg als laatste de Blue Band Iedere Dag toe en kneed dit goed door het deeg. Gebruik eventueel een keukenmachine met kneedhaken.
  2. Leg het deeg in een kom en dek af met huishoudfolie. Laat het deeg ca. 1 uur rijzen.
  3. Vorm kleine balletjes uit het deeg en laat ook deze weer, afgedekt met huishoudfolie, 15 minuten rijzen.
  4. Rol de bolletjes een beetje uit en vorm kleine pizzaatjes ervan. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en steek de stokjes in de pizzaatjes. Bestrijk ze met wat tomatensaus en bestrooi met geraspte mozzarella. Bak de pizza pops ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor pizza pops

  • Energie (kcal)115 kcal
  • Energie (kJ)481 kJ
  • Proteïnes3,3 g
  • Koolhydraten met vezels15,7 g
  • Koolhydraten zonder vezels13,3 g
  • Suikers2 g
  • Vezels2,4 g
  • Vetten:4,9 g
  • - Verzadigde vetten1 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:19 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,3 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,2 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol4 mg
  • Sodium202 mg
  • Zout0,51 g
  • Vitamine A (mg)64 IU
  • Vitamine C (mg)0 mg
  • Calcium34 mg
  • Ijzer0,8 mg
  • Kalium68 mg