Home > Recepten > Pittige broccoli met knoflook en chili

voor 4 personen Ingrediënten

  • 0,5 spaanse peper
  • 1 tl Blue Band Vloeibaar
  • 1 teen knoflook
  • 500 g broccoliroosjes

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor pittige broccoli met knoflook en chili

  1. Verwijder de zaadjes uit de Spaanse peper en snijd het vruchtvlees heel fijn.
  2. Verhit wat 2 kneepjes Blue Band Vloeibaarin een wok of hapjespan. Pers de teen knoflook erboven uit en voeg de broccoli toe. Roerbak de groenten een minuut of 5. Bak de laatste halve minuut ook de Spaanse peper mee.
  3. Serveer de pittige broccoli met knoflook en chili op 4 borden.

Smakelijk!

Tip: Let bij het snijden van de verse peper op dat je vingers niet in contact komen met je slijmvliezen.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor pittige broccoli met knoflook en chili

  • Energie (kcal)46 kcal
  • Energie (kJ)194 kJ
  • Proteïnes3,8 g
  • Koolhydraten met vezels7 g
  • Koolhydraten zonder vezels6,9 g
  • Suikers0,3 g
  • Vezels0,1 g
  • Vetten:1,5 g
  • - Verzadigde vetten0,2 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:1,2 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,2 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium42 mg
  • Zout0,11 g
  • Vitamine A (mg)3760 IU
  • Vitamine C (mg)126,4 mg
  • Calcium61 mg
  • Ijzer1,15 mg
  • Kalium430 mg