Home > Recepten > Pittige boerenkool

voor 4 personen Ingrediënten

  • 750 g diepvries boerenkool
  • 275 g magere rookworst (1 stuk)
  • 1,5 kg aardappelen
  • 3 el Blue Band Vloeibaar
  • 0,5 tl ketoembar (gemalen koriander)
  • 1 mespunt chilipoeder
  • (+/-) 2 el Conimex Ketjap Manis
  • 150 g (mager) gerookt ontbijtspek in plakjes
  • 2 el gebakken uitjes (pot)
  • 200 g Dijon mosterd voor op tafel

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor pittige boerenkool

  1. Laat de boerenkool op laag vuur zachtjes ontdooien. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de aardappelen en kook ze gaar in ongeveer 20 minuten.
  2. Giet het vocht van de boerenkool af. Schep er 2 eetlepels Blue Band Vloeibaar, ketoembar, chilipoeder en ketjap doorheen en stoof de kool op laag vuur gedurende 10 à 15 minuten. Bak ondertussen de plakjes spek knapperig in de rest van de vloeibare margarine.
  3. Giet de aardappels af, stoom ze kort droog en stamp ze fijn. Snijd de rookworst in schuine plakken. Meng de gekruide boerenkool met de aardappels en garneer de stamppot met de plakken worst, het uitgebakken spek (grof gebroken) en de uitjes. Serveer de stamppot met de mosterd apart op tafel.

Smakelijk!

Tip: Serveer de Pittge boerenkool eens met jus.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor pittige boerenkool

  • Energie (kcal)840 kcal
  • Energie (kJ)3516 kJ
  • Proteïnes37,7 g
  • Koolhydraten met vezels76,8 g
  • Koolhydraten zonder vezels66,3 g
  • Suikers7,1 g
  • Vezels10,6 g
  • Vetten:43,7 g
  • - Verzadigde vetten10,8 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:25,1 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten11,7 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten5,1 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol42 mg
  • Sodium2940 mg
  • Zout7,35 g
  • Vitamine A (mg)90 IU
  • Vitamine C (mg)88,5 mg
  • Calcium320 mg
  • Ijzer4,49 mg
  • Kalium2048 mg