Home > Recepten > Pilaf met kerrie

voor 4 personen Ingrediënten

  • 350 g langkorrelige rijst
  • (+/-) 450 g biologische kipfilets
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 4 el Blue Band Vloeibaar
  • 1,5 tl kerriepoeder
  • 0,5 tl gemalen koriander
  • 7 dl kippenbouillon
  • 5 gewelde abrikozen in blokjes gesneden
  • 2 el rozijnen
  • 75 g cashewnoten

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor pilaf met kerrie

  1. Spoel de rijst enkele minuten in een zeef af en laat de korrels uitlekken. Verhit de Blue Band Vloeibaar in een hapjespan en wacht tot de grote bellen verdwenen zijn. Bak de reepjes kip al omscheppend 3 minuten. Neem ze uit de pan. Fruit de uisnippers op laag vuur 2 minuten. Bestrooi ze met kerrie en koriander en fruit nog 2 minuten. Voeg eventueel een extra kneepje Blue Band Vloeibaar toe en strooi de rijst in de pan.
  2. Schep de rijst om tot alle korrels met een glanzend laagje bedekt zijn. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Draai de warmtebron laag, roer de rozijnen en stukjes abrikoos door de rijst en leg een deksel op de pan. Laat in 20 à 25 minuten zachtjes gaar worden en droog koken.
  3. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan en strooi ze over de gare pilaf.

Smakelijk!

Tip: Pilaf met kerrie is lekker met plakjes komkommer die gemengd zijn met een eetlepel zoete chilisaus.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor pilaf met kerrie

  • Energie (kcal)882 kcal
  • Energie (kJ)3695 kJ
  • Proteïnes36,8 g
  • Koolhydraten met vezels122,8 g
  • Koolhydraten zonder vezels112,4 g
  • Suikers36,7 g
  • Vezels10,4 g
  • Vetten:28,8 g
  • - Verzadigde vetten4,9 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:21,3 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten6,9 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten3,3 g
  • Transvetten0,2 g
  • Cholesterol23 mg
  • Sodium856 mg
  • Zout2,14 g
  • Vitamine A (mg)131 IU
  • Vitamine C (mg)14,2 mg
  • Calcium120 mg
  • Ijzer8,77 mg
  • Kalium1580 mg