Home > Recepten > Pepernoten

voor 0 personen Ingrediënten

  • 100 g Blue Band Vloeibaar
  • 125 g bruine basterdsuiker
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 25 g speculaaskruiden (ca. 2 el)
  • bakplaat bakpapier

Variaties: Voor speciale pepernoten kunt u aan het deeg grof gehakte hazelnoten of anijszaad toevoegen.

Bereidingswijze (voor 0 porties)

voor pepernoten

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C (elektrische oven). Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Meng de Blue Band Vloeibaar in een grote kom met de suiker. Zeef het meel erboven. Voeg de speculaaskruiden en een snufje zout toe en meng met een pollepel of mixer 1-2 minuten tot een deegbal (Voeg eventueel 1 – 3 eetlepels water toe).
  3. Rol van het deeg ca. 50-75 balletjes, leg ze op een dienblad en laat ze 30 minuten afkoelen en rusten in de koelkast.
  4. Leg de afgekoelde deegballetjes op de bakplaat. Bak de pepernoten in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten bruin en laat ze op de bakplaat afkoelen.

Smakelijk!

Tip: Maak sinterklaaskoekjes door van het deeg een dikke rol te rollen, deze in plakjes te snijden en ze net als de pepernoten af te laten koelen en bakken.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor pepernoten

  • Energie (kcal)2198 kcal
  • Energie (kJ)9230 kJ
  • Proteïnes27,1 g
  • Koolhydraten met vezels323,3 g
  • Koolhydraten zonder vezels317,5 g
  • Suikers134 g
  • Vezels5,7 g
  • Vetten:89,9 g
  • - Verzadigde vetten11 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:595,5 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1,9 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,5 g
  • Transvetten0,7 g
  • Cholesterol9 mg
  • Sodium2162 mg
  • Zout5,4 g
  • Vitamine A (mg)800 IU
  • Vitamine C (mg)0 mg
  • Calcium35 mg
  • Ijzer4,8 mg
  • Kalium468 mg