Home > Recepten > Pepernootcupcakes

voor 0 personen Ingrediënten

  • 100 g bloem
  • 100 g Blue Band Vloeibaar
  • 100 g lichte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 5 g speculaaskruiden (ca. 1 tl)
  • 100 g pepernoten / kruidnoten
  • 125 g poedersuiker
  • 80 g Blue Band voor Koken, Bakken en Braden (kamertemperatuur)
  • muffinbakblik met 12 holletjes 12 papieren muffinvormpjes

Variaties: De pepernootcupcakes kunt u ook met sinterklaasschuimpjes of marsepeinen sintfiguurtjes versieren.

Bereidingswijze (voor 0 porties)

voor pepernootcupcakes

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (elektrische oven). Plaats de papieren muffinvormpjes in het bakblik.
  2. Zeef de bloem boven een grote kom. Roer de Blue Band Vloeibaar, basterdsuiker, eieren, een snufje zout en de speculaaskruiden erdoor met een pollepel of mixer. Klop 4-5 minuten (pollepel duurt het langst) tot een smeuïg beslag.
  3. Schep er 50 g pepernoten door.
  4. Verdeel het beslag (met 2 lepels) gelijkmatig over de papieren vormpjes in het bakblik. Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.
  5. Klop voor de garnering de poedersuiker met de zachte Blue Band voor Koken, Bakken en Braden in 8-10 minuten met een mixer of pollepel (pollepel duurt het langst) tot een luchtige crème.
  6. Verkruimel er 25 g pepernoten boven en schep ze erdoor.
  7. Schep op elke cupcakeje een lepel crème en leg er een of meer pepernoten op.

Smakelijk!

Tip: Verpak voor pakjesavond de cupcakejes in een trommel, maak er een cadeautje van met uw eigen naam erop, schrijf er groot op dat het breekbaar is en deel de cakejes uit als je het pakje krijgt.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor pepernootcupcakes

  • Energie (kcal)3210 kcal
  • Energie (kJ)13378 kJ
  • Proteïnes30,5 g
  • Koolhydraten met vezels365,6 g
  • Koolhydraten zonder vezels351,3 g
  • Suikers262,9 g
  • Vezels14,2 g
  • Vetten:185,5 g
  • - Verzadigde vetten53,4 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:1087,1 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten13,2 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten3,5 g
  • Transvetten1,1 g
  • Cholesterol455 mg
  • Sodium1570 mg
  • Zout3,93 g
  • Vitamine A (mg)1440 IU
  • Vitamine C (mg)0 mg
  • Calcium183 mg
  • Ijzer10,15 mg
  • Kalium719 mg