Home > Recepten > Penne met roerbakgroente

voor 4 personen Ingrediënten

  • 2 el pijnboompitten
  • 2 blaadjes basilicum
  • 400 g penne
  • 400 g Italiaanse roerbakgroenten
  • 3 el Blue Band Vloeibaar
  • 2,5 dl gepureerde tomaten (passata)
  • 375 g gerookte kipreepjes

Variaties: Schep voor het serveren eventueel een klein lepeltje groene pesto door de pasta. Ook lekker door de penne met roerbakgroente zijn 8 à 10 gehalveerde zwarte olijven.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor penne met roerbakgroente

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Hak de basilicum.
  2. Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roerbak ondertussen de Italiaanse groentemix in wat Blue Band Vloeibaar gedurende ongeveer 4 minuten. Schenk de gepureerde tomaten erbij en schep de kipreepjes erdoor. Warm goed door.
  3. Meng de pasta door de groente-tomatensaus. Schep de penne met roerbakgroente in kommen en strooi de pijnboompitten en basilicum erover.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor penne met roerbakgroente

  • Energie (kcal)673 kcal
  • Energie (kJ)2812 kJ
  • Proteïnes45,1 g
  • Koolhydraten met vezels83,4 g
  • Koolhydraten zonder vezels77,4 g
  • Suikers7,8 g
  • Vezels6,1 g
  • Vetten:17,5 g
  • - Verzadigde vetten2,9 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:13,1 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten2,1 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten2,7 g
  • Transvetten0,2 g
  • Cholesterol32 mg
  • Sodium132 mg
  • Zout0,33 g
  • Vitamine A (mg)90 IU
  • Vitamine C (mg)21,8 mg
  • Calcium110 mg
  • Ijzer4,09 mg
  • Kalium1073 mg