Home > Recepten > Pasta met tomaat basilicumsaus met artisjok en parmaham

voor 4 personen Ingrediënten

  • 1 pot pastasaus basilicum en tomaat
  • 400 g tagliatelle
  • 1 el Blue Band voor Koken, Bakken en Braden
  • 3 takjes basilicum
  • 100 g parmaham (plakjes)
  • 1 blik artisjokhart
  • 50 g zwarte olijven zonder pit
  • 125 g vers geraspte parmezaanse kaas

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor pasta met tomaat basilicumsaus met artisjok en parmaham

  1. Verwarm de pastasaus in een pannetje op een laag pitje. Kook intussen de pasta beetgaar (al dente) in kokend water met zout en de Blue Band voor koken, bakken en braden.
  2. Hak de basilicumblaadjes. Snijd de parmaham in repen. Snijd de artisjokkenbodems in stukken. Voeg de artisjokken en olijven toe aan de saus.
  3. Meng de saus met de pasta en serveer het op een schaal. Verdeel de ham, de parmezaanse kaas en de basilicum over de pasta.

Smakelijk!

Tip: Deze pasta met tomaat basillicumsaus met artisjok en parmaham smaakt lekker met brood en een groene salade.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor pasta met tomaat basilicumsaus met artisjok en parmaham

  • Energie (kcal)640 kcal
  • Energie (kJ)2678 kJ
  • Proteïnes30,8 g
  • Koolhydraten met vezels87 g
  • Koolhydraten zonder vezels82,3 g
  • Suikers10,6 g
  • Vezels4,7 g
  • Vetten:19,5 g
  • - Verzadigde vetten8,5 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:9,5 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten6,7 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,1 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol41 mg
  • Sodium1361 mg
  • Zout3,4 g
  • Vitamine A (mg)349 IU
  • Vitamine C (mg)11,9 mg
  • Calcium377 mg
  • Ijzer1,54 mg
  • Kalium345 mg