Home > Recepten > Pasta met romige kaassaus en frisse groenten

voor 4 personen Ingrediënten

  • 250 g champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 g courgettes
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 6 takjes verse basilicum
  • 300 g fusilli pasta (spiraalpasta)
  • 1 eetlepel Blue Band voor Koken, Bakken en Braden
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 150 ml Blue Band Finesse voor Koken
  • 150 g verse roomkaas met kruiden

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor pasta met romige kaassaus en frisse groenten

  1. Maak de champignons schoon en snijd ze in wat dikkere plakjes. Pel en snipper de knoflook. Was de courgette, snijd de steelaanzet eraf en rasp hem grof. Was en halveer de tomaatjes. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin en schud ze op keukenpapier. Pluk de blaadjes van 3 takjes van de basilicum en scheur ze in stukjes. Snijd de rest met de overgebleven steeltjes fijn.
  2. Kook de pasta in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  3. Verhit de Blue Band Finesse voor Koken, Bakken en Braden in een grote koekenpan of braadpan en bak de champignons met de knoflook 5 minuten. Voeg de oregano, de Blue Band Finesse voor Koken en de roomkaas toe en laat hem al roerende smelten. Schep de courgette en de fijngesneden basilicum erdoor en warm ca. 1 minuut door.
  4. Giet de pasta af en schep er het courgettemengsel en de tomaatjes door. Breng op smaak met versgemalen peper. Garneer met de pijnboompitten en de basilicum.

Smakelijk!

Tip: Bij deze pasta met romige kaassaus en frisse groenten smaakt een rucolasalade erg lekker.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor pasta met romige kaassaus en frisse groenten

  • Energie (kcal)589 kcal
  • Energie (kJ)2462 kJ
  • Proteïnes18,4 g
  • Koolhydraten met vezels72,2 g
  • Koolhydraten zonder vezels66,7 g
  • Suikers13,1 g
  • Vezels5,5 g
  • Vetten:25,6 g
  • - Verzadigde vetten10,8 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:27,9 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten4,4 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten2,3 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol42 mg
  • Sodium167 mg
  • Zout0,42 g
  • Vitamine A (mg)532 IU
  • Vitamine C (mg)36,4 mg
  • Calcium130 mg
  • Ijzer3,38 mg
  • Kalium956 mg