Home > Recepten > Pasta met courgette en spinazie

voor 4 personen Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 3 el Blue Band Vloeibaar
  • 2 tl kerriepoeder
  • 200 g goed gewassen verse spinazie
  • 1 Knorr Groentebouillontabletten
  • 400 g spaghetti
  • 300 g rundergehakt
  • 1 dl Blue Band Finesse voor Koken
  • 50 g jong belegen kaas (stuk)

Variaties: Voeg voor wat extra groenten champignons toe.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor pasta met courgette en spinazie

  1. Pel en snijd de ui fijn. Snijd de courgette in stukjes.
  2. Verhit 2 eetlepels Blue Band Vloeibaar in een diepe pan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Bak hierin de ui met de courgette en 1 theelepel kerriepoeder 5 minuten. Schep de spinazie erdoor. Schep 1/4 l water en de bouillontablet erdoor en kook 10 minuten op een laag vuur.
  3. Kook ondertussen de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken.
  4. Verhit de rest van de vloeibare margarine in een koekenpan en bak het gehakt met 1 theelepel kerriepoeder al roerend rul, bruin en gaar (ca. 8 minuten).
  5. Pureer de groenten (met een staafmixer of in de blender). Roer de Blue Band Finesse erdoor.
  6. Meng de hete spaghetti met het gehakt en de groentesaus. Verdeel over 4 diepe borden. Schaaf de kaas er heel dun over.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor pasta met courgette en spinazie

  • Energie (kcal)748 kcal
  • Energie (kJ)3119 kJ
  • Proteïnes33,1 g
  • Koolhydraten met vezels82,6 g
  • Koolhydraten zonder vezels77,2 g
  • Suikers7,1 g
  • Vezels5,4 g
  • Vetten:31,3 g
  • - Verzadigde vetten10,4 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:397,7 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten6,5 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,2 g
  • Transvetten0,6 g
  • Cholesterol50 mg
  • Sodium595 mg
  • Zout1,49 g
  • Vitamine A (mg)100 IU
  • Vitamine C (mg)15,2 mg
  • Calcium192 mg
  • Ijzer4,28 mg
  • Kalium818 mg