Home > Recepten > Pasta funghi

voor 4 personen Ingrediënten

  • 150 g sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 600 g gemengde paddenstoelen
  • 75 g Parmezaanse kaas (aan een stukje)
  • 1,5 eetlepel Blue Band voor Koken, Bakken en Braden
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 0,5 bospaddenstoelenbouillontablet
  • 125 ml Blue Band Finesse voor Koken
  • 350 g spaghetti
  • 3 takjes tijm

Variaties: Bak plakjes rauwe ham uit en leg ze voor het serveren op de pasta funghi.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor pasta funghi

  1. Pel de sjalotten en de knoflook. Snijd de sjalotten in partjes en snipper de knoflook. Maak de paddenstoelen schoon, scheur de oesterzwammen in repen en snijd de rest van de paddenstoelen naar wens grof of in plakjes. Schaaf de Parmezaanse kaas met een kaasschaaf of snelschillertje in schilfers.
  2. Verhit de Blue Band voor Koken, Bakken en braden en fruit de sjalotten en de knoflook 3 minuten op een laag vuur. Voeg de paddenstoelen en de tijm toe en bak ze 3 minuten mee. Voeg de Blue Band Finesse voor Koken, 125 ml water en de bouillontablet toe en breng alles op een hoog vuur aan de kook. Kook de saus iets in.
  3. Kook gelijktijdig de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water beetgaar. Giet de pasta af en schep de paddenstoelensaus en de helft van de kaas erdoor. Bestrooi met grof gemalen peper en de rest van de Parmezaanse kaas en garneer met de tijmtakjes.

Smakelijk!

Tip: Serveer de pasta funghi met een gemengde salade.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor pasta funghi

  • Energie (kcal)547 kcal
  • Energie (kJ)2284 kJ
  • Proteïnes24,9 g
  • Koolhydraten met vezels77,6 g
  • Koolhydraten zonder vezels72 g
  • Suikers8,9 g
  • Vezels5,5 g
  • Vetten:15,9 g
  • - Verzadigde vetten7 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:34 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1,3 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,9 g
  • Transvetten0,2 g
  • Cholesterol15 mg
  • Sodium248 mg
  • Zout0,62 g
  • Vitamine A (mg)88 IU
  • Vitamine C (mg)7,3 mg
  • Calcium227 mg
  • Ijzer2,65 mg
  • Kalium805 mg