Home > Recepten > Pasta carbonara

voor 4 personen Ingrediënten

  • 400 g spaghetti
  • 200 g magere spekblokjes
  • 3 eidooiers
  • 1,5 dl Blue Band Finesse voor Verrijken
  • 100 g geraspte oude kaas
  • 3 el peterselie

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor pasta carbonara

  1. Breng ruim water aan de kook. Voeg zout en spaghetti toe en kook de pasta beetgaar in ongeveer 8 minuten. Bak intussen de spekblokjes op laag vuur uit in een koekenpan met dikke bodem. Klop in een kom de eidooiers los met de Finesse voor Verrijken. Meng er de helft van de geraspte kaas door.
  2. Giet de spaghetti snel af in een vergiet (dus niet helemaal laten uitlekken) en stort de pasta terug in de pan. Voeg de uitgebakken spekjes met het uitgelopen vet toe en meng. Schep er vervolgens snel het ei-kaasmengsel doorheen.
  3. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas, de peterselie, veel versgemalen peper en roer nog even goed door. Verdeel over 4 borden.

Smakelijk!

Tip: Deze pasta carbonara is extra lekker met een groene salade.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor pasta carbonara

  • Energie (kcal)784 kcal
  • Energie (kJ)3269 kJ
  • Proteïnes34,9 g
  • Koolhydraten met vezels77,4 g
  • Koolhydraten zonder vezels74 g
  • Suikers4,3 g
  • Vezels3,4 g
  • Vetten:36,1 g
  • - Verzadigde vetten15,8 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:17 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten10,5 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten4,1 g
  • Transvetten0,4 g
  • Cholesterol162 mg
  • Sodium316 mg
  • Zout0,79 g
  • Vitamine A (mg)151 IU
  • Vitamine C (mg)3,4 mg
  • Calcium257 mg
  • Ijzer2,23 mg
  • Kalium476 mg