Home > Recepten > Paprika rijstsalade met ijsbergsla en garnalen

voor 4 personen Ingrediënten

  • 400 g zilvervliesrijst
  • 300 g driekleuren paprika's (3 paprika's)
  • 300 g ijsbergsla (1 kropje)
  • 4 zoetzure augurken
  • 2 el Blue Band Vloeibaar
  • 400 g gepelde grote cocktailgarnalen (of wokgarnalen)
  • 6 el slasaus naturel
  • 2 el citroensap

Variaties: Maak deze parika rijstsalade met ijsbergsla en garnalen eens met 300 g bleekselderij. Voeg eventueel 4 eetlepels grof gehakte verse dille aan de salade toe.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor paprika rijstsalade met ijsbergsla en garnalen

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Snijd de paprika’s in kleine stukjes, de sla in smalle reepjes en de augurkjes in plakjes.
  3. Verhit de Blue Band Vloeibaar in een wok en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Roerbak hierin de garnalen met de paprika 4 minuten. Breng op smaak met wat peper en zout. Laat op een bord afkoelen.
  4. Roer de slasaus, het citroensap en naar smaak wat peper en zout door elkaar tot een dressing.
  5. Meng de rijst met de gebakken paprika, garnalen, de augurk en de dressing. Schep vlak voor het eten de reepjes sla erdoor. Verdeel de salade over 4 borden.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor paprika rijstsalade met ijsbergsla en garnalen

  • Energie (kcal)605 kcal
  • Energie (kJ)2544 kJ
  • Proteïnes29,9 g
  • Koolhydraten met vezels87 g
  • Koolhydraten zonder vezels80,7 g
  • Suikers7,3 g
  • Vezels6,3 g
  • Vetten:16,5 g
  • - Verzadigde vetten2,2 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:52,2 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten4,1 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten3,7 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol206 mg
  • Sodium1386 mg
  • Zout3,46 g
  • Vitamine A (mg)418 IU
  • Vitamine C (mg)50,1 mg
  • Calcium176 mg
  • Ijzer2,16 mg
  • Kalium655 mg