Home > Recepten > Pannenkoekentaart

voor 8 personen Ingrediënten

  • 400 g Blue Band Finesse voor Verrijken
  • 500 g speltmeel
  • 6 eieren
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 l melk
  • 3 gelatineblaadjes
  • 250 g aardbeien
  • 125 g bramen
  • 125 g blauwe bessen
  • 5 eetlepels poedersuiker + extra om te bestuiven
  • extra nodig: staafmixer

Bereidingswijze (voor 8 porties)

voor pannenkoekentaart

  1. Roer voor het pannenkoekenbeslag het speltmeel met de eieren door elkaar. Voeg de vanillesuiker, een mespunt zout en beetje bij beetje de melk toe en klop met een garde tot een egaal beslag zonder klontjes. Bak van het beslag 20 middelgrote pannenkoeken en laat ze afkoelen.
  2. Week de gelatine 5 minuten in koud water. Maak het fruit schoon. Pureer 4-5 aardbeien met 50 g bramen en 50 g blauwe bessen met en staafmixer. Breng de puree aan de kook, neem de pan van het vuur en los de uitgeknepen gelatine er in op. Doe de Blue Band Finesse voor Verrijken in een kom en voeg de vruchtenpuree en de poedersuiker toe. Klop alles goed door.
  3. Leg een pannenkoek op een platte schaal of bord en bestrijk met 1 eetlepel van de bessencrème. Leg er weer een pannenkoek op en bestrijk wederom met 1 eetlepel van de crème. Ga door totdat alle pannenkoeken zijn opgebruikt. Verdeel de rest van de crème erover en garneer met de rest van het fruit. Zet de pannenkoekentaart 1½ uur in de koelkast. Bestuif de taart vlak voor het serveren met poedersuiker.

Smakelijk!

Tip: Buiten het seizoen kan deze pannenkoekentaart ook met diepvriesvruchten gemaakt worden.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor pannenkoekentaart

  • Energie (kcal)527 kcal
  • Energie (kJ)2202 kJ
  • Proteïnes20,1 g
  • Koolhydraten met vezels68,5 g
  • Koolhydraten zonder vezels58,1 g
  • Suikers19,4 g
  • Vezels10,4 g
  • Vetten:17,9 g
  • - Verzadigde vetten7,9 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:26,6 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten2,7 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,7 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol174 mg
  • Sodium143 mg
  • Zout0,35 g
  • Vitamine A (mg)202 IU
  • Vitamine C (mg)20,9 mg
  • Calcium177 mg
  • Ijzer1,25 mg
  • Kalium319 mg