Home > Recepten > Pannenkoeken basisrecept

voor 4 personen Ingrediënten

  • 200 g tarwebloem
  • 2 eieren
  • 500 ml melk
  • 1 el Blue Band Vloeibaar Roombotersmaak
  • 8 el jam, suiker of stroop

Variaties: Pannenkoeken met spek, bak eerst 3-4 plakjes ontbijtspek in de koekenpan en schep het beslag erop. Serveer de pannenkoeken met stroop. ~Pannenkoeken met appel, voeg geen olie aan het beslag toe maar roer er 1/2 eetlepel verse tijmblaadjes door. Bak dunne partjes appel in een klontje boter en schep er beslag op. Serveer de pannenkoeken met stroop. Oosters pannenkoeken, roerbak oosterse roerbakgroenten en breng ze op smaak met een beetje sojasaus. Schep er garnaaltjes door en schep het mengsel op de pannenkoek.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor pannenkoeken basisrecept

  1. Zeef de bloem met een snufje zout boven een kom, maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erboven. Schenk beetje bij beetje de melk erbij en roer met en garde tot een glad beslag zonder klontjes. Roer de Blue Band Vloeibaar erdoor.
  2. Verhit een koekenpan (ø ± 25 cm) met antiaanbaklaag en schep een volle soeplepel van het beslag in de pan. Laat het beslag uitlopen door met de pan een draaiende beweging te maken. Bak totdat de pannenkoek aan de bovenkant bijna droog is en keer hem met een spatel.
  3. Houd de pannenkoeken warm op een bord op een pan met kokend water waarop een omgekeerd schoteltje is gelegd. Ga door tot al het beslag is opgebruikt. Serveer met suiker, jam of stroop.

Smakelijk!

Tip: Maak dit pannenkoeken basisrecept nog lekkerder en voeg 75 g gewelde rozijnen aan het beslag toe. Of maak kaaspannenkoeken, leg een paar plakjes kaas het nog vochtige beslag en bak ze mee.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor pannenkoeken basisrecept

  • Energie (kcal)405 kcal
  • Energie (kJ)1706 kJ
  • Proteïnes12,6 g
  • Koolhydraten met vezels67,3 g
  • Koolhydraten zonder vezels61,4 g
  • Suikers27,3 g
  • Vezels5,9 g
  • Vetten:10,9 g
  • - Verzadigde vetten3,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:25,5 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten2,2 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,9 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol120 mg
  • Sodium130 mg
  • Zout0,32 g
  • Vitamine A (mg)232 IU
  • Vitamine C (mg)0 mg
  • Calcium174 mg
  • Ijzer2,78 mg
  • Kalium358 mg