Home > Recepten > Paksoi met gehakt en taugé

voor 4 personen Ingrediënten

  • 2 struiken paksoi
  • 400 g rundergehakt
  • 1 g hele gedroogde chilipepers
  • 2 el Blue Band Vloeibaar
  • 75 g tauge
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl suiker
  • 0,5 tl gemberpoeder

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor paksoi met gehakt en taugé

  1. Snijd de paksoi in brede repen.
  2. Bak in een droge wok het gehakt rul. Schep het uit de pan en kruid het met een snufje zout en chilipeper. Schenk het braadvocht weg en wrijf de wok schoon met een stuk keukenpapier.
  3. Verhit de Blue Band Vloeibaar in de wok en roerbak hierin eerst de witte repen paksoi gedurende 2 minuten. Voeg dan de groene repen toe en bak deze nog een minuutje mee. Voeg de taugé toe en roerbak nog eens een minuut.
  4. Schep het gehakt terug in de wok, samen met de sojasaus, de suiker en de gemberpoeder. Voeg 3 eetlepels water toe en roerbak het gerecht nog ongeveer 2 minuten. Serveer de paksoi met gehakt en taugé op 4 diepe borden.

Smakelijk!

Tip: Paksoi met gehakt en taugé smaakt lekker met gekookte rijst.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor paksoi met gehakt en taugé

  • Energie (kcal)303 kcal
  • Energie (kJ)1258 kJ
  • Proteïnes20,5 g
  • Koolhydraten met vezels4,4 g
  • Koolhydraten zonder vezels3,3 g
  • Suikers2,4 g
  • Vezels1,1 g
  • Vetten:22,9 g
  • - Verzadigde vetten7,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:13,4 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten7,3 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,5 g
  • Transvetten0,5 g
  • Cholesterol53 mg
  • Sodium595 mg
  • Zout1,48 g
  • Vitamine A (mg)126 IU
  • Vitamine C (mg)10,9 mg
  • Calcium18 mg
  • Ijzer2,33 mg
  • Kalium367 mg