Home > Recepten > Paddestoelenragout

voor 4 personen Ingrediënten

  • 750  g gemengde paddenstoelen
  • 1  ui gesnipperd
  • 1  teen knoflook gepeld
  • 6  el Blue Band Vloeibaar
  • 3  el bloem
  • 3  dl vleesbouillon of kruidenbouillon (evt. blokje)
  • 2  dl Blue Band Finesse voor Koken
  • 1,5  el verse kruiden fijngehakt (selderij, peterselie, salie, tijm, enzovoort)

Variaties: Voeg eventueel bij de paddenstoelenragout een scheutje Madeira aan de ragout toe.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor paddestoelenragout

  1. Maak de paddenstoelen (oesterzwammen, kastanjechampignons, shiitake, etc) schoon en snijd ze zo nodig klein. Verhit de helft van de Blue Band Vloeibaar in een ruime pan en fruit hierin op middelhoog vuur de uisnippers ongeveer 2 minuten. Pers de knoflook erboven uit en fruit 1 minuut. Draai het vuur hoog, voeg de rest van de Blue Band Vloeibaar en de paddestoelen toe. Bak de paddestoelen al omscheppend ongeveer 3 minuten. Bestrooi met de bloem en laat in ongeveer 2 minuten gaar worden.
  2. Schenk de bouillon al roerend in de pan. Voeg de Finesse voor Koken toe. Breng aan de kook, draai het vuur dan laag en laat de ragout ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
  3. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de kruiden toe. Lekker met rijst.

Smakelijk!

Tip: Deze paddestoelenragout is extra lekker met witte rijst.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor paddestoelenragout

  • Energie (kcal)319 kcal
  • Energie (kJ)1324 kJ
  • Proteïnes7,5 g
  • Koolhydraten met vezels14,9 g
  • Koolhydraten zonder vezels11,8 g
  • Suikers6,4 g
  • Vezels3,2 g
  • Vetten:27,1 g
  • - Verzadigde vetten4,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:22,3 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,2 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,4 g
  • Transvetten0,2 g
  • Cholesterol1 mg
  • Sodium488 mg
  • Zout1,22 g
  • Vitamine A (mg)180 IU
  • Vitamine C (mg)5,1 mg
  • Calcium15 mg
  • Ijzer1,23 mg
  • Kalium644 mg