Home > Recepten > Paaskoekjes

voor 25 personen Ingrediënten

  • 125 g Blue Band Cake & Koekjes
  • 125 g suiker
  • 0,5 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 260 g tarwebloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 185 g poedersuiker
  • 2 eiwitten
  • 1 tl citroensap
  • Extra nodig: koekstekers, boterhamzakjes, levensmiddelen kleurstof naar keuze

Variaties: Met dit recept voor paaskoekjes maak je ook heel simpel kerstkoekjes. Gebruik kerstkoekstekers en kleuren die bij het kerstfeest passen.

Bereidingswijze (voor 25 porties)

voor paaskoekjes

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  2. Klop de Blue Band Cake & Koekjes met de suiker en de vanillesuiker lichtgeel en romig. Klop het ei erdoor. Voeg 240 g bloem, het bakpoeder en het zout toe en kneed alles tot een soepel deeg, voeg als het deeg te droog is ca. 1 eetlepel water toe.
  3. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een lap van 3 mm dik. Steek er met de koekstekers koekjes uit en leg ze op een met bakpapier of bakmatje bekleed bakblik. Bak ze in ca. 8 minuten goudgeel en gaar. Laat ze op een rooster afkoelen.
  4. Kneed intussen de rest van het deeg door en rol het weer uit. Steek er koekjes uit en bak ze. Ga door totdat al het deeg is opgebruikt.
  5. Zeef voor het glazuur de poedersuiker en roer er de losgeklopte eiwitten en druppelsgewijs het citroensap door. Verdeel het glazuur in 4 porties en breng op kleur met de levensmiddelenkleurstof. Doe het glazuur over in plastic boterhamzakjes. Knip een klein puntje van de zakjes en garneer de koekjes met het glazuur. Laat het glazuur helemaal drogen.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor paaskoekjes

  • Energie (kcal)123 kcal
  • Energie (kJ)515 kJ
  • Proteïnes1,6 g
  • Koolhydraten met vezels20,3 g
  • Koolhydraten zonder vezels19,1 g
  • Suikers12,7 g
  • Vezels1,1 g
  • Vetten:4,4 g
  • - Verzadigde vetten1,7 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:30,1 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol9 mg
  • Sodium53 mg
  • Zout0,13 g
  • Vitamine A (mg)0 IU
  • Vitamine C (mg)0,1 mg
  • Calcium18 mg
  • Ijzer0,49 mg
  • Kalium34 mg