Home > Recepten > Paashaas cupcakes

voor 12 personen Ingrediënten

  • 150 g witte basterdsuiker
  • 150 g Blue Band Cake & Koekjes
  • 3 eieren
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 3 el cacaopoeder
  • 75 g pure chocolade
  • 1 el poedersuiker
  • 100 g marsepein
  • Extra nodig: mixer met gardes, 12 papieren cakevormpjes, deegroller, decoratiestiften voor taart en koek

Variaties: Met dit recept kun je naar hartenlust variëren. Maak voor een kinderpartijtje eens aapjes, honden of beren. Je gaat op dezelfde wijze te werk maar snijd alleen andere garnering uit het marsepein.

Bereidingswijze (voor 12 porties)

voor paashaas cupcakes

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Mix met een handmixer de suiker met de Blue Band Cake & Koekjes romig. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe. Mix het geheel tot een luchtige massa. Spatel vervolgens het zelfrijzend bakmeel en de cacaopoeder erdoor zodat er een glad beslag ontstaat. Meng als laatste de kleine stukjes chocolade door het beslag.
  2. Verdeel het beslag over de papieren bakvormpjes (vul tot 3/4) en bak de cupcakes ca. 20 min. in de voorverwarmde oven. Laat de cupcakes afkoelen.
  3. Strooi de poedersuiker over de werk- bank en rol de marsepein uit tot een plak van ca. 0,5 cm dikte. Steek met een mesje 24 ‘hazenoren’ en 24 ‘hazentandjes’ uit de marsepein. Teken met de decoratie-stiften oogjes, een neusje en snorharen op de afgekoelde cupcakes. Plak als laatste de oren en de tandjes vast met een druppeltje uit de decoratiestiften. De binnenkant van de oren kunnen eventueel ingekleurd worden met de decoratiestiften.

Smakelijk!

Tip: De binnenkant van de oren van deze paashaas cupcakes kunnen ook gekleurd worden met een beetje chocoladepasta.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor paashaas cupcakes

  • Energie (kcal)285 kcal
  • Energie (kJ)1193 kJ
  • Proteïnes5,2 g
  • Koolhydraten met vezels31,6 g
  • Koolhydraten zonder vezels28,8 g
  • Suikers18,7 g
  • Vezels2,7 g
  • Vetten:16,7 g
  • - Verzadigde vetten7,1 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:78 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten2,6 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,6 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol54 mg
  • Sodium173 mg
  • Zout0,43 g
  • Vitamine A (mg)0 IU
  • Vitamine C (mg)0 mg
  • Calcium28 mg
  • Ijzer2,13 mg
  • Kalium263 mg