Home > Recepten > Paashaas cupcakes

voor 12 personen Ingrediënten

  • 110 g tarwebloem
  • 260 g Blue Band Cake & Koekjes
  • 180 g suiker
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 g gedroogde geraspte kokos
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 40 g witte chocolade
  • 20 marshmallows
  • 12 rozijnen
  • extra nodig: mixer met gardes, papieren cupcakevormpjes, muffinbakvorm

Variaties: Bak deze schattige paashaas cupcakes samen met kinderen tijdens Pasen. Succes verzekerd!

Bereidingswijze (voor 12 porties)

voor paashaas cupcakes

  1. Verwarm de oven voor tot 180 ºC (hetelucht 160 ºC, gasstand 4). Klop met de mixer 110 g Blue Band Cake & Koekjes met 80 g suiker en de vanillesuiker totdat het licht en luchtig is. Voeg één voor één de eieren toe en blijf kloppen.
  2. Zeef de tarwebloem boven het mengsel en voeg het bakpoeder toe. Klop tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. Voeg 50 g geraspte kokos toe en roer deze voorzichtig met een lepel door het beslag.
  3. Plaats de papieren cupcake vormpjes in de muffinvorm en vul ze vervolgens tot 2/3 met het beslag. Bak de cupcakes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar. Laat de cupcakes afkoelen.
  4. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Klop met de mixer 150 g Blue Band Cake & Koekjes met 100 g suiker. Voeg als laatste de gesmolten chocolade toe. Mix tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  5. Versier de Paascupcakes met de crème, bewaar een eetlepel van de crème voor het bevestigen van de versiering. Bestrooi de cupcakes met geraspte kokos.
  6. Snijd de marshmallows in plakjes en maak daar de oren van de paashaas van. Snijd de overgebleven plakjes door de helft voor de wangen van de paashaas. Rol vervolgens van een klein stukje marshmallow nog een neusje. Plak de versiering vast met de overgebleven crème op de cupcake.
  7. Snijd als laatste de rozijnen in twee helften en druk deze in de cupcake als de ogen van de paashaas.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor paashaas cupcakes

  • Energie (kcal)350 kcal
  • Energie (kJ)1453 kJ
  • Proteïnes3 g
  • Koolhydraten met vezels31,2 g
  • Koolhydraten zonder vezels28,8 g
  • Suikers21,7 g
  • Vezels2,4 g
  • Vetten:24,7 g
  • - Verzadigde vetten12,8 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:130,7 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,3 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol37 mg
  • Sodium185 mg
  • Zout0,46 g
  • Vitamine A (mg)0 IU
  • Vitamine C (mg)0,2 mg
  • Calcium47 mg
  • Ijzer0,92 mg
  • Kalium100 mg