Home > Recepten > Paascupcakes vogelnestjes met noten en karamel

voor 12 personen Ingrediënten

  • 165 g Blue Band Cake & Koekjes
  • 165 g donkere basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 165 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 el melk
  • 50 g gehakte gemengde noten
  • 110 g pure chocolade
  • 90 g ontbijtgranen met noten en honing
  • 45 g geroosterde ongezouten pinda's, grof gehakt
  • 100 g smarties of M&M's
  • extra nodig: mixer met gardes, papieren cupcakevormpjes, muffinbakvorm

Bereidingswijze (voor 12 porties)

voor paascupcakes vogelnestjes met noten en karamel

  1. Verwarm de oven voor tot 180 ºC (hetelucht 160 ºC, gasstand 4). Klop met de mixer de Blue Band Cake & Koekjes met de suiker en vanillesuiker totdat het licht en luchtig is. Voeg één voor één de eieren toe en blijf kloppen.
  2. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het mengsel en voeg de melk toe. Klop tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. Voeg vervolgens de gehakte gemengde noten toe en roer voorzichtig met een lepel door het beslag.
  3. Plaats de papieren cupcakevormpjes in de muffinbakvorm en vul ze vervolgens tot 2/3 met het beslag. Bak de cupcakes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar. Laat de cupcakes afkoelen.
  4. Smelt de pure chocolade au bain-marie. Meng de ontbijtgranen en 30 g van de pinda’s in een kom. Giet de gesmolten chocolade er overheen en roer tot het geheel goed gemengd is.
  5. Schep het mengsel op de cupcakes en maak er vogelnestjes van. Bestrooi de vogelnestjes met de overgebleven gehakte pinda’s en verdeel wat smarties of M&M’s over de nestjes.

Smakelijk!

Tip: Deze paascupcakes vogelnestjes met noten en karamel maken een Paas high tea extra feestelijk.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor paascupcakes vogelnestjes met noten en karamel

  • Energie (kcal)356 kcal
  • Energie (kJ)1490 kJ
  • Proteïnes6,5 g
  • Koolhydraten met vezels35,1 g
  • Koolhydraten zonder vezels32,6 g
  • Suikers20,3 g
  • Vezels2,5 g
  • Vetten:22,9 g
  • - Verzadigde vetten9,4 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:87,9 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten4,6 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,1 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol54 mg
  • Sodium194 mg
  • Zout0,48 g
  • Vitamine A (mg)5 IU
  • Vitamine C (mg)0 mg
  • Calcium26 mg
  • Ijzer2,5 mg
  • Kalium180 mg