Home > Recepten > Paascupcakes vogelnestjes met bramen

voor 12 personen Ingrediënten

  • 165 g Blue Band Cake & Koekjes
  • 165 g fijne kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 165 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 el melk
  • 220 g bramen
  • 125 g melk chocolade, in stukjes
  • 100 g bran flakes of cornflakes
  • 90 g slagroom
  • 20 g geraspte witte chocola
  • extra nodig: mixer met gardes, papieren cupcakevormpjes, muffinbakvorm

Variaties: Deze Paascupcakes vogelnestjes met bramen kun je ook maken met ander vers fruit, zoals aardbeien en frambozen.

Bereidingswijze (voor 12 porties)

voor paascupcakes vogelnestjes met bramen

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C (hetelucht 160 ºC, gasstand 4). Klop met een elektrische handmixer de Blue Band Cake & Koekjes met de suiker totdat het licht en luchtig is. Voeg één voor één de eieren toe en blijf kloppen.
  2. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het mengsel en voeg de vanillesuiker en melk toe. Klop tot alle ingrediënten goed gemend zijn. Voeg vervolgens 120 gram bramen toe en roer ze voorzichtig met een lepel door het beslag.
  3. Plaats de papieren cupcakevormpjes in de muffinbakvorm en vul ze vervolgens tot 2/3 met het beslag. Bak de cupcakes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar. Laat de cupcakes afkoelen.
  4. Smelt de melkchocolade au bain-marie. Verkruimel de cornflakes in een kom en voeg de gesmolten melkchocolade toe. Roer het met een lepel goed door elkaar. Schep het mengsel op de cupcakes en maak er vogelnestjes van.
  5. Klop de verse slagroom stijf en schep een theelepel slagroom in elk vogelnestje. Leg de rest van de verse bramen in de nestjes en versier het geheel met geraspte witte chocolade.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor paascupcakes vogelnestjes met bramen

  • Energie (kcal)355 kcal
  • Energie (kJ)1486 kJ
  • Proteïnes5,1 g
  • Koolhydraten met vezels41,1 g
  • Koolhydraten zonder vezels39,7 g
  • Suikers22,9 g
  • Vezels1,4 g
  • Vetten:19,1 g
  • - Verzadigde vetten9 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:85,1 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten2,3 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,6 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol67 mg
  • Sodium237 mg
  • Zout0,59 g
  • Vitamine A (mg)135 IU
  • Vitamine C (mg)2,2 mg
  • Calcium51 mg
  • Ijzer0,84 mg
  • Kalium137 mg