Home > Recepten > Ovenschotel van ratatouille, aardappelen en kaas

voor 4 personen Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 1 g bouillonpoeder (1 mespunt)
  • 1 aubergine
  • 2 courgettes
  • 2 middelgrote uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 el Blue Band Vloeibaar Light
  • 0,5 el gedroogde Provençaalse kruiden
  • 1400 g tomatensaus voor pasta (zak of pot)
  • 100 g 20+ of 30+ Goudse kaas
  • ovenschaal 3 l

Variaties: Je kunt ook de helft van de Goudse kaas vervangen door zachte geitenkaas - roer de geitenkaas door de groente in de schaal.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor ovenschotel van ratatouille, aardappelen en kaas

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C/gasstand 7.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes van ongeveer 0,25 cm. Doe ze in een pan met koud water en een mespuntje bouillonpoeder. Doe een deksel op de pan, breng aan de kook en kook 10 minuten. Giet het goed af.
  3. Haal ondertussen de uiteinden van aubergine en courgettes. Snijd de aubergine en courgettes in blokjes van 2 cm. Pel en snipper uien en knoflook.
  4. Laat een wok of een grote diepe koekenpan op hoog vuur heet worden. Verhit 3 eetlepels Blue Band Vloeibaar in de pan. Voeg de uien, de knoflook, de aubergine en de courgette toe. Roerbak het 5 minuten en roer dan de Franse kruiden erdoor.
  5. Vet een ovenschotel in met de rest van de vloeibare margarine. Leg de geroerbakte groente op de bodem van de schotel en giet de tomatensaus erover. Schud de schaal een beetje zodat alles goed wordt vermengd. Dek de groente af met de aardappelschijfjes en strooi de kaas erover. Bak 25 minuten totdat de bovenkant lichtbruin is. Serveer de ratatouille op 4 borden.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor ovenschotel van ratatouille, aardappelen en kaas

  • Energie (kcal)434 kcal
  • Energie (kJ)1816 kJ
  • Proteïnes18 g
  • Koolhydraten met vezels79 g
  • Koolhydraten zonder vezels66,2 g
  • Suikers28,1 g
  • Vezels12,7 g
  • Vetten:8,3 g
  • - Verzadigde vetten5,2 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:2,3 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1,7 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,6 g
  • Transvetten0,2 g
  • Cholesterol20 mg
  • Sodium309 mg
  • Zout0,77 g
  • Vitamine A (mg)1515 IU
  • Vitamine C (mg)80,4 mg
  • Calcium316 mg
  • Ijzer6,08 mg
  • Kalium2553 mg