Home > Recepten > Ovenschotel van aardappel, tomaat en prei

voor 4 personen Ingrediënten

  • 750 g vastkokende aardappels
  • 300 g trostomaten
  • 2 lente-uien
  • 1 eetlepel Blue Band voor Koken, Bakken en Braden
  • 300 g mager rundergehakt
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 500 g panklare prei
  • 175 ml Blue Band Finesse voor Koken
  • 50 g geraspte belegen kaas
  • Extra nodig: ovenschaal

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor ovenschotel van aardappel, tomaat en prei

  1. Schil de aardappels en snijd ze in plakjes van ca. 3/4 cm. Pel en snipper de ui grof. Was de tomaten en snijd ze in plakjes. Snijd de lente-uien in schuine ringetjes.
  2. Kook de plakjes aardappel 5 minuten in water met zout. Giet ze af en schep de plakjes direct voorzichtig (ze moeten heel blijven) op een bord.
  3. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verhit gelijktijdig de Blue Band voor Koken, Bakken en Braden in een braadpan en bak het gehakt al omscheppend bruin en rul. Schep het kerriepoeder en de prei erdoor en laat de prei al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en zout en doe het over in de ovenschaal.
  4. Leg de aardappelplakjes en de tomaat er om en om dakpansgewijs op en strooi de lente-ui erover. Roer de Blue Band Finesse voor Koken, de kaas en peper en zout naar smaak door elkaar en verdeel het over de aardappel en de tomaat. Strijk het iets uit. Zet de ovenschotel van aardappel, tomaat en prei ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Smakelijk!

Tip: Maak deze Ovenschotel van aardappel, tomaat en prei van te voren en zet tot gebruik in de koelkast. Je hoeft hem dan alleen nog maar in de oven te schuiven. De oventijd voor een gekoelde ovenschotel is 35-40 minuten.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor ovenschotel van aardappel, tomaat en prei

  • Energie (kcal)459 kcal
  • Energie (kJ)1918 kJ
  • Proteïnes23,7 g
  • Koolhydraten met vezels42,9 g
  • Koolhydraten zonder vezels35 g
  • Suikers8,4 g
  • Vezels7,9 g
  • Vetten:22,7 g
  • - Verzadigde vetten9,7 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:26,7 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten4,6 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,9 g
  • Transvetten0,5 g
  • Cholesterol43 mg
  • Sodium269 mg
  • Zout0,67 g
  • Vitamine A (mg)119 IU
  • Vitamine C (mg)34,7 mg
  • Calcium142 mg
  • Ijzer3,22 mg
  • Kalium929 mg