Home > Recepten > Oranje cupcakes

voor 10 personen Ingrediënten

  • 300 g Blue Band Cake & Koekjes
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 4 el sinaasappelmarmelade (zonder de schilletjes)
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g poedersuiker
  • 2 el karamelsaus
  • 2 tl geraspte sinaasappelschil
  • 10 partjes sinaasappel ontveld
  • Extra nodig: 10 papieren cakevormpjes, spuitzak met kartelmond

Bereidingswijze (voor 10 porties)

voor oranje cupcakes

  1. Verwarm de oven voor tot 180 ˚C. Klop met de mixer de suiker met de helft van de Blue Band cake & koekjes lichtgeel en romig en voeg vervolgens de eieren en 2 eetlepels marmelade toe. Klop het geheel tot een luchtig mengsel en spatel het zelfrijzend bakmeel erdoor.
  2. Verdeel het beslag over de (papieren) bakvormpjes (vul tot ¾), bak de cupcakes in ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar. Laat de cupcakes afkoelen.
  3. Klop intussen voor de crème de rest van de margarine met de poedersuiker met een mixer tot een luchtig mengsel. Roer de rest van de marmelade door de botercrème. Doe de crème over in de spuitzak en laat in de koelkast opstijven.
  4. Spuit toefjes botercrème op de cakejes en druppel er karamelsaus over. Garneer ze met de partjes sinaasappel en de sinaasappelrasp.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor oranje cupcakes

  • Energie (kcal)444 kcal
  • Energie (kJ)1850 kJ
  • Proteïnes3,6 g
  • Koolhydraten met vezels51 g
  • Koolhydraten zonder vezels50,6 g
  • Suikers38,7 g
  • Vezels0,4 g
  • Vetten:25,6 g
  • - Verzadigde vetten10,5 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:180,1 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,6 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,2 g
  • Transvetten0,2 g
  • Cholesterol46 mg
  • Sodium297 mg
  • Zout0,74 g
  • Vitamine A (mg)29 IU
  • Vitamine C (mg)1,1 mg
  • Calcium32 mg
  • Ijzer0,39 mg
  • Kalium71 mg