Home > Recepten > Ontbijtpannenkoekjes

voor 4 personen Ingrediënten

  • 2 rijpe bananen
  • 60 g havermout
  • 0,25 theelepel kaneelpoeder
  • 3 eieren
  • 1,5 eetlepel Blue Band Iedere Dag
  • 100 g rood fruit, naar keuze
  • 6 eetlepels Griekse yoghurt of kwark, naar keuze

Variaties: Serveer de ontbijtpannenkoekjes in elke jaargetijde met ander seizoensfruit naar keuze.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor ontbijtpannenkoekjes

  1. Pel de bananen en prak ze fijn met een vork. Meng de geprakte banaan met de havermout, de kaneel en de eieren in een grote kom. (Voeg voor een wat steviger beslag, 50 g tarwe-of volkorenbloem toe).
  2. Bak kleine pannenkoekjes, zoals normale pannenkoeken, in een kleine pan met wat Blue Band Iedere Dag ongeveer 2 minuten aan beide kanten goudbruin op halfhoog vuur.
  3. Serveer de ontbijtpannenkoekjes met vers fruit en een schepje (Griekse) yoghurt of kwark.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor ontbijtpannenkoekjes

  • Energie (kcal)237 kcal
  • Energie (kJ)991 kJ
  • Proteïnes9,7 g
  • Koolhydraten met vezels23,3 g
  • Koolhydraten zonder vezels18,9 g
  • Suikers7,7 g
  • Vezels4,4 g
  • Vetten:12,1 g
  • - Verzadigde vetten3,3 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:36,7 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten2,5 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,9 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol167 mg
  • Sodium108 mg
  • Zout0,27 g
  • Vitamine A (mg)45 IU
  • Vitamine C (mg)5,8 mg
  • Calcium68 mg
  • Ijzer2 mg
  • Kalium373 mg