Home > Recepten > Omgekeerde perentaart

voor 4 personen Ingrediënten

  • 225 g bloem
  • 7 el suiker
  • 40 g Blue Band Cake & Koekjes
  • 1 ei
  • 20 g Blue Band voor Koken, Bakken en Braden
  • 5 grote peren geschild, in vieren

Variaties: Vervang de peren door appels.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor omgekeerde perentaart

  1. Zeef de bloem en meng hier de 3 eetlepels suiker en de mespunt zout door. Verdeel hierover de 150 g koude Blue Band Margarine in blokjes en snijd het deeg met 2 messen tot een kruimelig geheel. Voeg het ei toe en kneed alles snel tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in plastic folie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak een karamelsaus door de suiker met de margarine in een steelpan op middelhoog vuur te laten smelten en tot goudbruin te laten kleuren. Schenk de karamel in een met Blue Band Vloeibaar ingevette dichte ronde taartvorm (dus geen springvorm). Schik hierop de partjes peer dicht aaneen, met de bolle kant naar beneden. Rol het deeg uit tot een cirkel die iets groter is dan de doorsnede van de taartvorm.
  3. Leg het deeg op de stukjes peer en vouw het langs de rand naar binnen. Bak de perentaart in ca. 40 minuten. Neem uit de oven, laat even rusten en keer op een bord.
  4. Serveer de perentaart koud of lauwwarm.

Smakelijk!

Tip: Deze omgekeerde perentaart is erg lekker met een bolletjes kaneelijs.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor omgekeerde perentaart

  • Energie (kcal)544 kcal
  • Energie (kJ)2279 kJ
  • Proteïnes8,3 g
  • Koolhydraten met vezels102,8 g
  • Koolhydraten zonder vezels88,6 g
  • Suikers48,4 g
  • Vezels14,2 g
  • Vetten:14,7 g
  • - Verzadigde vetten5,5 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:8,7 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,9 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,8 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol54 mg
  • Sodium116 mg
  • Zout0,29 g
  • Vitamine A (mg)105 IU
  • Vitamine C (mg)11,1 mg
  • Calcium48 mg
  • Ijzer3,02 mg
  • Kalium461 mg