Home > Recepten > Noedels met gehakt en sugarsnaps

voor 4 personen Ingrediënten

  • 200 g sugar snaps
  • 1 rode paprika
  • 100 g baby maïs
  • 125 g champignons
  • 400 g wok noedels
  • 400 g rundergehakt
  • 3 el Blue Band Vloeibaar
  • 3 el ketjap manis
  • 1 el sojasaus

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor noedels met gehakt en sugarsnaps

  1. Maak de sugarsnaps schoon en snijd ze diagonaal doormidden. Snijd het vruchtvlees van de paprika in reepjes. Snijd de babymaïs schuin in drieën. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Kook de woknoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Roerbak het gehakt zonder olie of vet in een wok rul. Breng het op smaak met zout en peper en neem het uit de pan.
  3. Veeg de wok schoon en verhit er wat Blue Band Vloeibaar in. Schep de maïs, sugarsnaps en paprika in de pan, roerbak de groente een minuut en voeg dan de plakjes champignon toe. Roerbak alles nog 3 à 4 minuten.
  4. Doe het gehakt bij de groente in de wok, samen met de ketjap en sojasaus. Roerbak dit 1 à 2 minuten. Voeg tot slot de afgegoten noedels toe, bak het gerecht nog even kort op en serveer.

Smakelijk!

Tip: Noedels met gehakt en sugarsnaps smaakt lekker met een frisse salade van dunne plakjes komkommer, op smaak gebracht met chilisaus.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor noedels met gehakt en sugarsnaps

  • Energie (kcal)763 kcal
  • Energie (kJ)3185 kJ
  • Proteïnes36,2 g
  • Koolhydraten met vezels87,4 g
  • Koolhydraten zonder vezels80,9 g
  • Suikers11,6 g
  • Vezels6,4 g
  • Vetten:30,4 g
  • - Verzadigde vetten9,1 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:18,7 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten8,6 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,8 g
  • Transvetten0,6 g
  • Cholesterol137 mg
  • Sodium543 mg
  • Zout1,36 g
  • Vitamine A (mg)497 IU
  • Vitamine C (mg)51,9 mg
  • Calcium72 mg
  • Ijzer6,74 mg
  • Kalium874 mg