Home > Recepten > NL cupcakes

voor 10 personen Ingrediënten

  • 300 g Blue Band Cake & Koekjes
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 4 el sinaasappel marmelade (zonder de schilletjes)
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g poedersuiker
  • 2 tl sinaasappel rasp
  • 2 el karamelsaus
  • 50 oranje smarties
  • Extra nodig: mixer met gardes, 10 papieren bakvormpjes, spuitzak met kartelmondje, 10 cocktailprikkers met Nederlandse vlaggetjes

Bereidingswijze (voor 10 porties)

voor nl cupcakes

  1. Verwarm de oven voor tot 180 ˚C. Klop met de mixer de suiker met de helft van de Blue Band cake & koekjes lichtgeel en romig en voeg vervolgens de eieren en 2 eetlepels marmelade toe. Klop het geheel tot een luchtig mengsel en spatel het zelfrijzend bakmeel erdoor.
  2. Verdeel het beslag over de (papieren) bakvormpjes (vul tot ¾), bak de cupcakes in ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar. Laat de cupcakes afkoelen.
  3. Klop intussen voor de crème van de rest van de margarine met de poedersuiker met een mixer tot een luchtig mengsel. Roer de rest van de marmelade door de botercrème. Doe de crème over in de spuitzak en laat in de koelkast opstijven.
  4. Spuit toefjes botercrème op de cakejes en garneer ze met de sinaasappelrasp. Druppel er karamelsaus over. Verdeel de smarties erover en steek in elk cakeje een vlaggetje.

Smakelijk!

Tip: Maak de basiscupcakes van te voren en bewaar ze tot gebruik in een goed afsluitbare trommel of doos. Versier de cupcakes vlak voordat je ze serveert.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor nl cupcakes

  • Energie (kcal)451 kcal
  • Energie (kJ)1878 kJ
  • Proteïnes3,8 g
  • Koolhydraten met vezels49,8 g
  • Koolhydraten zonder vezels49,3 g
  • Suikers37,6 g
  • Vezels0,5 g
  • Vetten:26,5 g
  • - Verzadigde vetten11 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:180,2 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,7 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,2 g
  • Transvetten0,2 g
  • Cholesterol46 mg
  • Sodium295 mg
  • Zout0,74 g
  • Vitamine A (mg)22 IU
  • Vitamine C (mg)3,8 mg
  • Calcium30 mg
  • Ijzer0,38 mg
  • Kalium80 mg