Home > Recepten > New York cheesecake

voor 16 personen Ingrediënten

  • 150 g volkoren biscuits
  • 100 g Blue Band Cake & Koekjes en wat extra voor het invetten
  • 1 biologische citroen
  • 700 g verse roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 165 g suiker
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 250 ml Blue Band Finesse voor Koken
  • 200 g Blue Band Finesse voor Verrijken
  • 500 g aardbeien
  • 50 g poedersuiker
  • Extra nodig: springvorm ø 24 à 26 cm, bakpapier, handmixer met gardes

Variaties: Vervang de aardbeien in deze New York cheesecake een door frambozen.

Bereidingswijze (voor 16 porties)

voor new york cheesecake

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C (hetelucht 160 °C). Verkruimel de koekjes. Smelt de Blue Band Cake & Koekjes op een laag vuur en roer de koekkruimels erdoor. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verdeel het koekkruimelmengsel over de bodem van de vorm. Druk het met de bolle kant van een lepel goed aan. Bak de bodem 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Neem de vorm uit de oven en laat de bodem helemaal afkoelen. Bereid intussen de vulling.
  2. Verhoog de oventemperatuur naar 220 °C (hetelucht 200 °C). Boen de citroen onder stromend water schoon, rasp de gele schil dun af en pers de vrucht uit. Klop de verse roomkaas met 150 g van de suiker, de bloem en een mespunt zout met de handmixer op lage snelheid tot een romig mengsel. Roer de citroenrasp, 1 theelepel van het citroensap, en de vanillesuiker erdoor. Klop er een voor een de eieren door. Voeg 200 ml Blue Band Finesse voor Koken toe en roer voorzichtig om.
  3. Vet de rand van de springvorm in met een beetje Blue band Cake & Koekjes. Schenk het roomkaasmengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart 10 minuten in de voorverwarmde oven. Verlaag de oventemperatuur naar 110 °C (hetelucht 90 °C) en bak de taart nog 25 minuten. Zet de oven uit, zet de ovendeur op een kier en laat de New York cheesecake in de oven in ca. 1 uur afkoelen. Tijdens het afkoelen kan de bovenkant van de taart wat scheurtjes gaan vertonen.
  4. Klop de Blue Band Finesse voor Verrijken los en roer er 50 ml Blue Band Finesse voor Koken, 15 g suiker en 2 theelepels citroensap door. Bestrijk de bovenzijde van de taart met het mengsel. Zet de New York cheesecake minimaal 5 uur in de koelkast.
  5. Houd een wat mooie aardbeien apart voor de garnering en pureer de rest met de poedersuiker. Snijd de taart in punten en serveer met de aardbeienpuree en de achtergehouden aardbeien.

Smakelijk!

Tip: In plaats van verse vruchten kunnen voor de puree ook diepvries aardbeien gebruikt worden.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor new york cheesecake

  • Energie (kcal)355 kcal
  • Energie (kJ)1472 kJ
  • Proteïnes5,9 g
  • Koolhydraten met vezels25,9 g
  • Koolhydraten zonder vezels25,1 g
  • Suikers18,7 g
  • Vezels0,8 g
  • Vetten:25,7 g
  • - Verzadigde vetten13,8 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:43,7 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,4 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol84 mg
  • Sodium227 mg
  • Zout0,57 g
  • Vitamine A (mg)0 IU
  • Vitamine C (mg)18,7 mg
  • Calcium11 mg
  • Ijzer0,41 mg
  • Kalium77 mg