Home > Recepten > Muffins met pure chocolade en frambozen

voor 0 personen Ingrediënten

  • 175 g Blue Band Cake & Koekjes
  • 175 g suiker
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 5 g bakpoeder
  • 3 eieren
  • 75 ml halfvolle melk
  • 100 g pure chocoladedruppels (of heel kleine stukjes chocola)
  • 200 g verse framboos (of uit diepvries)
  • Extra nodig: muffinbakblik met 12 holletjes 12 papieren muffinvormpjes

Variaties: Het is heel lekker om tegelijk met de chocolade 3 eetlepels grof gehakte geroosterde hazelnoten aan het beslag toe te voegen.

Bereidingswijze (voor 0 porties)

voor muffins met pure chocolade en frambozen

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (elektrische oven). Plaats de muffinvormpjes in het bakblik.
  2. Meng de Blue Band Vloeibaar in een grote kom met de suiker. Zeef het meel, strooi een snufje zout en het bakpoeder erboven. Voeg de eieren en de melk toe en klop met een pollepel of mixer 4-5 minuten tot het mengsel smeuïg is.
  3. Schep ¾ van de chocolade(druppels) en ¾ van de frambozen door het beslag.
  4. Verdeel het beslag (met 2 lepels) gelijkmatig over de papieren muffinvormpjes in het bakblik (vul tot maximaal ¾; als je beslag over hebt kun je een paar extra muffins bakken).
  5. Leg de rest van de chocolade en de frambozen op het beslag in de vormpjes en druk ze half in het beslag.
  6. Bak de muffins in de voorverwarmde oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar. Serveer warm of koud.

Smakelijk!

Tip: U kunt als vormpje voor de muffins kleine aardewerken espressokopjes gebruiken en ze zo als dessert op een bord serveren met een bolletje (koffie)ijs ernaast.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor muffins met pure chocolade en frambozen

  • Energie (kcal)3838 kcal
  • Energie (kJ)16028 kJ
  • Proteïnes64,5 g
  • Koolhydraten met vezels479,6 g
  • Koolhydraten zonder vezels465,4 g
  • Suikers246 g
  • Vezels14,2 g
  • Vetten:188,8 g
  • - Verzadigde vetten81,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:1064,5 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten14,5 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten4,1 g
  • Transvetten0,8 g
  • Cholesterol677 mg
  • Sodium3517 mg
  • Zout8,79 g
  • Vitamine A (mg)195 IU
  • Vitamine C (mg)62,2 mg
  • Calcium796 mg
  • Ijzer11,76 mg
  • Kalium1625 mg