Home > Recepten > Mini cupcakes

voor 24 personen Ingrediënten

  • 250 g Blue Band Cake & Koekjes
  • 150 g suiker
  • 3 eieren
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g poedersuiker
  • taartdecoratie bijv. chocolade hagelslag of gekleurde hagelslag
  • extra nodig: handmixer, 24 papieren mini cakevormpjes

Variaties: Maak deze mini cupcakes eens met een citruscrème. Roer hiervoor 1 theelepel, citroen, limoen of sinaasappelrasp door de crème.

Bereidingswijze (voor 24 porties)

voor mini cupcakes

  1. Verwarm de oven voor tot 170 ˚C. Klop met een handmixer 150 g Blue Band Cake & Koekjes samen met de suiker romig. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. Spatel als laatste het zelfrijzend bakmeel door het beslag.
  2. Zet de mini cup cake vormpjes in een bakvorm en vul de vormpjes tot 2/3 met het beslag. Bak de mini cup cakes ca. 18 min. in de voorverwarmde oven. Laat de cup cakes afkoelen.
  3. Maak ondertussen de crème door 100 g Blue Band Cake & Koekjes romig te kloppen met 2 eetlepels warm water. Voeg dan de poedersuiker toe en mix het geheel luchtig. Verdeel de crème over de afgekoelde cup cakes en decoreer ze naar eigen inzicht af met bijv. vruchten-of chocoladehagelslag.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor mini cupcakes

  • Energie (kcal)146 kcal
  • Energie (kJ)606 kJ
  • Proteïnes1,5 g
  • Koolhydraten met vezels15,1 g
  • Koolhydraten zonder vezels15 g
  • Suikers10,4 g
  • Vezels0,1 g
  • Vetten:9 g
  • - Verzadigde vetten3,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:62,6 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,3 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol27 mg
  • Sodium108 mg
  • Zout0,27 g
  • Vitamine A (mg)0 IU
  • Vitamine C (mg)0 mg
  • Calcium4 mg
  • Ijzer0,2 mg
  • Kalium20 mg