Home > Recepten > Mini brownies met pinda's en karamelsaus

voor 12 personen Ingrediënten

  • 100 g Blue Band Cake & Koekjes
  • 75 g pure chocolade
  • 100 g donkere basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 75 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl cacaopoeder
  • 125 ml karamelsaus
  • 35 g gezouten pinda's
  • extra nodig: handmixer, ingevet muffinblik

Variaties: Vervang de pure chocolade in deze mini brownies met pinda's en karamel eens door melkchocolade en garneer de brownies dan met grof gehakte gerookte amandelen.

Bereidingswijze (voor 12 porties)

voor mini brownies met pinda's en karamelsaus

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C (160 °C heteluchtoven). Smelt de Blue Band Cake & Koekjes samen met de chocolade in een pan.
  2. Mix met de mixer de donkere basterdsuiker samen met de eieren in een grote kom. Voeg het chocolade-margarinemengsel toe en mix het goed door.
  3. Spatel vervolgens het zelfrijzend bakmeel samen met de cacaopoeder en een mespuntje zout door het beslag. Vul de muffinvormpjes met het beslag en bak de brownies in ca. 20 min. gaar in de voorverwarmde oven. Laat de brownies afkoelen.
  4. Schenk, voor het serveren, wat karamelsaus over de brownies en bestrooi ze met de pinda’s.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor mini brownies met pinda's en karamelsaus

  • Energie (kcal)217 kcal
  • Energie (kJ)908 kJ
  • Proteïnes3,8 g
  • Koolhydraten met vezels23 g
  • Koolhydraten zonder vezels21,9 g
  • Suikers16 g
  • Vezels1,1 g
  • Vetten:12,4 g
  • - Verzadigde vetten5,2 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:52,6 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten2,2 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,6 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol39 mg
  • Sodium125 mg
  • Zout0,31 g
  • Vitamine A (mg)31 IU
  • Vitamine C (mg)0,3 mg
  • Calcium38 mg
  • Ijzer1 mg
  • Kalium154 mg