Home > Recepten > Minestronesoep met salami

voor 4 personen Ingrediënten

  • 100 g salami aan één stuk
  • 100 g macaroni
  • 600 g Italiaanse groentemix
  • 3 el Blue Band Vloeibaar
  • 7,5 dl tomatensap
  • 1 groentebouillonblokje

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor minestronesoep met salami

  1. Snijd de salami in kleine blokjes. Kook de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Roerbak de groentemix in 2 à 3 eetlepels Blue Band Vloeibaar beetgaar. Voeg het tomatensap en het bouillonblokje toe en breng het aan de kook. Laat voor het serveren de salamiblokjes en de macaroni even meewarmen in de soep.

Smakelijk!

Tip: Minestronesoep smaakt lekker met een stukje stokbrood.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor minestronesoep met salami

  • Energie (kcal)338 kcal
  • Energie (kJ)1401 kJ
  • Proteïnes10,4 g
  • Koolhydraten met vezels32,1 g
  • Koolhydraten zonder vezels28,2 g
  • Suikers10,5 g
  • Vezels3,9 g
  • Vetten:19 g
  • - Verzadigde vetten4,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:13,3 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten3,9 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,1 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol17 mg
  • Sodium1109 mg
  • Zout2,77 g
  • Vitamine A (mg)90 IU
  • Vitamine C (mg)27 mg
  • Calcium76 mg
  • Ijzer1,86 mg
  • Kalium869 mg