Home > Recepten > Milde kerriesoep met rode linzen, yoghurt en koriander

voor 4 personen Ingrediënten

  • 300 g gedroogde rode linzen
  • 2 middelgrote uien
  • 4 tomaten
  • 1 kleine bloemkool
  • 1 courgette
  • 4 el Blue Band Vloeibaar
  • 1,25 el milde kerriepoeder
  • 1,5 l groentebouillon
  • 8 takjes verse koriander
  • 12 el (magere) yoghurt

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor milde kerriesoep met rode linzen, yoghurt en koriander

  1. Spoel de linzen onder koud stromend water.
  2. Pel en snipper de uien. Was de tomaten en snijd ze fijn. Ontdoe de bloemkool van stronk en bladeren en verdeel in kleine roosjes. Snijd de courgette in de lengte door en vervolgens in reepjes van ongeveer een 1/2 cm.
  3. Laat een braadpan op hoog vuur heet worden. Verhit 2 eetlepels Blue Band Vloeibaar in de pan. Voeg de ui toe en bak die ongeveer 2 minuten. Voeg de courgette en de bloemkool toe en bak nog eens 3 minuten. Roer de kerriepoeder, de tomaten en de linzen erdoor. Doe er na 1 minuut de bouillon bij. Breng aan de kook en laat op laag vuur ongeveer 15 minuten koken.
  4. Hak de koriander fijn.
  5. Schep de soep in 4 voorverwarmde kommen of diepe borden. Schep de yoghurt in het midden en strooi de koriander over de soep.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor milde kerriesoep met rode linzen, yoghurt en koriander

  • Energie (kcal)494 kcal
  • Energie (kJ)2064 kJ
  • Proteïnes24 g
  • Koolhydraten met vezels66,1 g
  • Koolhydraten zonder vezels39,1 g
  • Suikers17,1 g
  • Vezels27 g
  • Vetten:15,4 g
  • - Verzadigde vetten2,4 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:90,3 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,7 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,8 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol6 mg
  • Sodium1013 mg
  • Zout2,53 g
  • Vitamine A (mg)468 IU
  • Vitamine C (mg)37,9 mg
  • Calcium156 mg
  • Ijzer7,26 mg
  • Kalium1373 mg