Home > Recepten > Mienestjes met spinazie en ei

voor 4 personen Ingrediënten

  • 225  g mie nestjes
  • 4  eieren
  • 2  el Blue Band Iedere Dag
  • 75  g gerookte spekblokjes
  • 1,5  el paprikapoeder
  • 600  g gewassen verse spinazie
  • +/- 40 g Knorr Mix voor Kaassaus (1 zakje)
  • 2  el gebakken uitjes

Variaties: Liever vegetarisch? Vervang de spekjes door 4 eetlepels grof gehakte pinda’s of geroosterde geschaafde amandelen.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor mienestjes met spinazie en ei

  1. Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Kook de eieren in 8 minuten hard. Giet af en spoel ze koud. Pel de eieren.
  3. Verhit de Blue Band Vloeibaar in een wok en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Roerbak hierin de spekblokjes 3 minuten Voeg het paprikapoeder en ¼ van de spinazie toe. Roerbak 1-2 minuten tot de blaadjes geslonken zijn, voeg dan weer ¼ van de spinazie toe en herhaal tot alle spinazie is gebruikt.
  4. Halveer de eieren. Verwarm de kaassaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Verdeel de warme mie in nestjes over 4 diepe borden of kommen. Schep in het midden van het mienestje een bergje spinazie en leg hierop 2 ei helften. Schep de saus over het ei en bestrooi met wat gebakken uitjes.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor mienestjes met spinazie en ei

  • Energie (kcal)449 kcal
  • Energie (kJ)1886 kJ
  • Proteïnes22,5 g
  • Koolhydraten met vezels52,3 g
  • Koolhydraten zonder vezels48 g
  • Suikers3,7 g
  • Vezels4,3 g
  • Vetten:17,6 g
  • - Verzadigde vetten4,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:11,3 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten3,1 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,9 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol229 mg
  • Sodium609 mg
  • Zout1,52 g
  • Vitamine A (mg)1316 IU
  • Vitamine C (mg)1,1 mg
  • Calcium159 mg
  • Ijzer5,12 mg
  • Kalium844 mg