Home > Recepten > Middernachtsoep

voor 6 personen Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook
  • 3 paprika's (rood, geel en groen)
  • 450 g maïskorrels (uit blik)
  • 1 bosje verse bladpeterselie
  • 2 eetlepels Blue Band Iedere Dag
  • 1,5 eetlepel tomatenpuree
  • 1 liter tomatensap
  • 500 ml groentebouillon *
  • 200 g Blue Band Finesse voor Verrijken

Variaties: Verbrokkel 200 gram feta boven een kommetje en zet dat erbij op tafel, als extra garnituur.

Bereidingswijze (voor 6 porties)

voor middernachtsoep

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Was de paprika’s, snijd ze in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika’s in blokjes. Laat de maïs uitlekken in een zeef. Was de peterselie en schud goed droog. Hak het blad fijn.
  2. Verhit de Blue Band Iedere Dag in een (soep)pan. Fruit de ui met de knoflook glazig. Roer er de tomatenpuree door en voeg de paprika toe. Bak nog 3 minuten mee. Schenk het tomatensap en de bouillon in de pan. Breng aan de kook, draai het vuur dan laag en laat nog 15 minuten zachtjes doorkoken. Kook de maïs de laatste 5 minuten mee in de soep.
  3. Roer er de Blue Band Finesse voor Verrijken en de peterselie door. Breng de soep op smaak met wat zout en versgemalen peper.

Smakelijk!

Tip: Maak deze middernachtsoep van te voren dan hoef je hem tegen twaalven alleen nog maar even op te warmen.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor middernachtsoep

  • Energie (kcal)208 kcal
  • Energie (kJ)866 kJ
  • Proteïnes4,7 g
  • Koolhydraten met vezels28,2 g
  • Koolhydraten zonder vezels23,5 g
  • Suikers12,8 g
  • Vezels4,7 g
  • Vetten:10 g
  • - Verzadigde vetten3,4 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:45,5 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,2 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,3 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol1 mg
  • Sodium809 mg
  • Zout2,02 g
  • Vitamine A (mg)324 IU
  • Vitamine C (mg)63,2 mg
  • Calcium41 mg
  • Ijzer1,46 mg
  • Kalium670 mg