Home > Recepten > Mexicaanse kipwrap met maïs en kaas

voor 4 personen Ingrediënten

  • 350 g kipreepjes
  • 1,5 el Mexicaanse kruiden
  • 4 el Blue Band Vloeibaar
  • 600 g gemengde groentemix met maïs(diepvries)
  • 400 g gepelde tomatenblokjes (1 blik)
  • 8 medium soft tortilla wrap
  • 2 el fijngehakte koriander
  • 150 g geraspte jonge kaas

Variaties: Vul de wraps ook eens met verse roerbakgroenten en vervang de koriander door bieslook, peterselie of basilicum.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor mexicaanse kipwrap met maïs en kaas

  1. Meng de kip met de Mexicaanse kruiden.
  2. Kook de (bevroren)groenten 5 minuten in kokend water. Giet af en laat uitlekken.
  3. Verhit de helft van de Blue Band Vloeibaar in een hapjespan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Bak hierin de reepjes kipfilet 5 minuten. Voeg de groenten en de tomatenblokjes uit het blik toe en laat ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Verdeel het warme kip-groentemengsel over de wraps en strooi er een beetje koriander over. Klap de wraps dubbel.
  5. Verhit een eetlepel Blue Band Vloeibaar in 1 of 2 koekenpannen. Leg de wraps 2 aan 2 in de pan. Bestrooi ze met een flinke lepel kaas en bak op een laag vuur tot de kaas is gesmolten en de onderkant lichtbruin en knapperig is (3-4 minuten). Leg ze op een schaal en houd ze in een warme oven (100 °C) even warm. Bak de andere wraps.
  6. Leg de Mexicaanse kipwrap met maïs en kaas op de borden en strooi de rest van de koriander erover.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor mexicaanse kipwrap met maïs en kaas

  • Energie (kcal)729 kcal
  • Energie (kJ)3047 kJ
  • Proteïnes38,4 g
  • Koolhydraten met vezels65,7 g
  • Koolhydraten zonder vezels58,9 g
  • Suikers9,5 g
  • Vezels6,9 g
  • Vetten:36,2 g
  • - Verzadigde vetten11,4 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:99,5 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten5,5 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten5,2 g
  • Transvetten0,5 g
  • Cholesterol48 mg
  • Sodium1336 mg
  • Zout3,34 g
  • Vitamine A (mg)462 IU
  • Vitamine C (mg)21,8 mg
  • Calcium392 mg
  • Ijzer4,91 mg
  • Kalium1107 mg