Home > Recepten > Mexicaans varkenshaasje in sinaasappel koriandersaus

voor 4 personen Ingrediënten

  • 500 g varkenshaas
  • 1 el mexicaanse kruiden
  • 3 bosuien
  • 1 rode spaanse peper
  • 2 sinaasappels
  • 15 g verse koriander of peterselie
  • 6 el Blue Band Vloeibaar
  • 2 dl vleesfond
  • cocktailprikkers, aluminiumfolie

Variaties: Neem in de plaats van varkenshaasjes hamlapjes en magere varkenslapjes, de stooftijd is dan ca. 45 minuten.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor mexicaans varkenshaasje in sinaasappel koriandersaus

  1. Vouw het puntje van de varkenshaasjes terug en steek dit vast met een cocktailprikker. Wrijf ze in met de Mexicaanse kruiden.
  2. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn. Boen de sinaasappel schoon en rasp er 1 eetlepel oranje schil dun af. Pers de sinaasappel uit. Hak de koriander fijn.
  3. Verhit de Blue Band Vloeibaar in een braadpan. Bak de varkenshaasjes in ca. 5 minuten op matig hoog vuur rondom bruin.
  4. Leg het vlees op een bord. Roer het sinaasappelsap met de fond en de sinaasappelrasp door het bakvet en schraap de aanbaksels los. Voeg de bosuitjes, de peper en de helft van de koriander toe. Breng dit aan de kook en leg de varkenshaasjes erin. Stoof de varkenshaasjes met het deksel schuin op de pan in nog ca. 15 minuten zachtjes gaar.
  5. Leg de varkenshaasjes op een plank of bord en houd ze onder aluminiumfolie warm. Kook het stoofvocht in nog ca. 1-2 minuten in tot een licht gebonden jus. Roer de rest van de koriander erdoor. Snijd het vlees in plakken. Serveer de Mexicaanse varkenshaasjes op 4 borden met de saus er overheen.

Smakelijk!

Tip: Mexicaans varkenshaasje in sinaasappel koriandersaus smaakt lekker met rijst en een groene salade met avocado.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor mexicaans varkenshaasje in sinaasappel koriandersaus

  • Energie (kcal)353 kcal
  • Energie (kJ)1467 kJ
  • Proteïnes25,6 g
  • Koolhydraten met vezels8,3 g
  • Koolhydraten zonder vezels6,3 g
  • Suikers5,7 g
  • Vezels1,9 g
  • Vetten:23,6 g
  • - Verzadigde vetten3,5 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:19,5 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1,9 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1 g
  • Transvetten0,2 g
  • Cholesterol78 mg
  • Sodium421 mg
  • Zout1,06 g
  • Vitamine A (mg)510 IU
  • Vitamine C (mg)55,2 mg
  • Calcium35 mg
  • Ijzer1,59 mg
  • Kalium677 mg