Home > Recepten > Medailles

voor 18 personen Ingrediënten

  • 125 g kristalsuiker
  • 150 g Blue Band Cake & Koekjes
  • 250 g tarwebloem
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 4 kleuren decoratiestiften
  • 18 dropveters of snoepveters
  • Extra nodig: vershoudfolie, deegroller, ronde koeksteker, bakpapier

Bereidingswijze (voor 18 porties)

voor medailles

  1. Meng de suiker met de margarine in een kom. Zeef de bloem en bakpoeder erboven en kneed dit met koele hand tot een soepel deeg. Rol het deeg tot een lange rol en pak het deeg in vershoudfolie. Laat het deeg ± 45 min. rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bestrooi het werkvlak met wat bloem en rol het deeg uit met een deegroller tot een plak van ½ cm dik. Steek de koekjes uit met het ronde uitsteekvormpje. Maak 1 cm onder de bovenkant van elk koekje een gaatje. Hier moet straks de snoepveter doorheen.
  3. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven, in ± 15 min. goudbruin en gaar. Laat ze vervolgens goed afkoelen. Zodra de koekjes zijn afgekoeld, rijg de snoepveter door het gaatje en knoop de uiteindjes vast. Versier de medailles naar wens met de decoratiestiften.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor medailles

  • Energie (kcal)133 kcal
  • Energie (kJ)555 kJ
  • Proteïnes1,4 g
  • Koolhydraten met vezels17,1 g
  • Koolhydraten zonder vezels15,6 g
  • Suikers7,3 g
  • Vezels1,5 g
  • Vetten:6,9 g
  • - Verzadigde vetten2,7 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:49,9 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium61 mg
  • Zout0,15 g
  • Vitamine A (mg)0 IU
  • Vitamine C (mg)0 mg
  • Calcium14 mg
  • Ijzer0,58 mg
  • Kalium35 mg