Home > Recepten > Marsepein muffins

voor 12 personen Ingrediënten

  • 150 g Blue Band Cake & Koekjes
  • 2 eieren
  • 100 g suiker
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 ml melk
  • 50 g marsepein
  • 6 druppels amandel aroma
  • 50 g amandelen
  • 50 g rozijnen
  • 50 g gekonfijte citroenschil
  • 50 g gekonfijte sinaassappelschil
  • 3 el poedersuiker
  • extra nodig: handmixer, papieren cakevormpjes, muffinvorm

Variaties: Deze marsepein muffins smaken ook lekker met hazelnoten in plaats van amandelen.

Bereidingswijze (voor 12 porties)

voor marsepein muffins

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (160 °C heteluchtoven). Zet de cakevormpjes in de muffinvorm. Mix met een handmixer 125 g Blue Band Cake & Koekjes met de suiker romig. Voeg de eieren één voor één toe. Spatel dan het zelfrijzend bakmeel en de melk door het beslag.
  2. Snijd de marsepein in kleine blokjes en meng dit samen met 4-6 druppels amandelaroma, de gehakte amandelen, de rozijnen en de gekonfijte citroen en gekonfijte sinaasappel door het beslag. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak de muffins in de voorverwarmde oven in ca. 30 min. gaar. Laat de muffins vervolgens 2-3 min. afkoelen.
  3. Smelt ondertussen 25 g Blue Band Cake & Koekjes en bestrijk de muffins met de gesmolten margarine. Bestrooi de marsepein muffins als laatste met de poedersuiker en laat ze verder afkoelen.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor marsepein muffins

  • Energie (kcal)274 kcal
  • Energie (kJ)1145 kJ
  • Proteïnes4,7 g
  • Koolhydraten met vezels33,6 g
  • Koolhydraten zonder vezels32,2 g
  • Suikers19,4 g
  • Vezels1,4 g
  • Vetten:14,1 g
  • - Verzadigde vetten4,8 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:77,7 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten2,2 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,8 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol37 mg
  • Sodium190 mg
  • Zout0,47 g
  • Vitamine A (mg)20 IU
  • Vitamine C (mg)0,1 mg
  • Calcium40 mg
  • Ijzer0,68 mg
  • Kalium152 mg