Home > Recepten > Mango ijs

voor 4 personen Ingrediënten

  • 300 g mango (diepvries)
  • 150 g Blue Band Finesse voor Verrijken
  • 4 el honing
  • Extra nodig: staafmixer/blender, ijsbolletjeslepel

Variaties: Leg dunne partjes verse mango in een bloem op de bordjes en schep een bol mango ijs in het midden erop.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor mango ijs

  1. Doe de bevroren mango en met de Blue Band Finesse voor Verrijken en de honing in een hoge mengkom en pureer ze met een staafmixer, of gebruik een blender.
  2. Serveer het mango ijs direct.
  3. Tip Maak ook eens mango ijs met verse mango. Maak de mango schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes van de pit. Leg ze op een met bakpapier bekleed dienblad of schaal en laat ze in ca. 2 uur bevriezen.
  4. Serveertip Leg dunne partjes verse mango in een bloem op de bordjes en schep een bol mango ijs in het midden erop.

Smakelijk!

Tip: Maak ook eens mango ijs met verse mango. Maak de mango schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes van de pit. Leg ze op een met bakpapier bekleed dienblad of schaal en laat ze in ca. 2 uur bevriezen.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor mango ijs

  • Energie (kcal)163 kcal
  • Energie (kJ)681 kJ
  • Proteïnes1,5 g
  • Koolhydraten met vezels28 g
  • Koolhydraten zonder vezels27 g
  • Suikers26,3 g
  • Vezels1 g
  • Vetten:5,7 g
  • - Verzadigde vetten3,2 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:17,4 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol1 mg
  • Sodium19 mg
  • Zout0,05 g
  • Vitamine A (mg)0 IU
  • Vitamine C (mg)12,4 mg
  • Calcium9 mg
  • Ijzer0,2 mg
  • Kalium87 mg