Home > Recepten > Mango ijs maken zonder ijsmachine

voor 4 personen Ingrediënten

  • 250  gr mango (diepvries)
  • 100  ml Blue Band voor Koken, Bakken en Braden
  • 1  theelepel honing
  • 1  theelepel vers citroensap
  • 4  plastic bekertjes
  • 4  houten stokjes

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor mango ijs maken zonder ijsmachine

  1. Doe de bevroren mango stukjes met de Blue Band voor Koken, citroensap en de honing in een ruime kom en pureer het met een staafmixer tot een romig mengsel.
  2. Schep het mango mengsel in de plastic bekertjes (ongeveer half vol) en druk het stokje in het midden. Zet de ijsjes voor minstens 3 uur in de diepvries.
  3. Vul een bakje met warm water en doop de ijsjes erin en draai aan het stokje tot de ijsjes loskomen en trek ze er voorzichtig uit. Smullen maar!

Smakelijk!

Tip: Wil je nou meer recepten zien of inspiratie opdoen? Kijk dan hier.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor mango ijs maken zonder ijsmachine

  • Energie (kcal)213 kcal
  • Energie (kJ)879 kJ
  • Proteïnes0,3 g
  • Koolhydraten met vezels8,7 g
  • Koolhydraten zonder vezels8 g
  • Suikers7,7 g
  • Vezels0,7 g
  • Vetten:19,8 g
  • - Verzadigde vetten8,1 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:11,7 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol1 mg
  • Sodium150 mg
  • Zout0,37 g
  • Vitamine A (mg)200 IU
  • Vitamine C (mg)10,7 mg
  • Calcium6 mg
  • Ijzer0,1 mg
  • Kalium66 mg