Home > Recepten > Macaronitaart

voor 4 personen Ingrediënten

  • 1 groene paprika
  • 3 eieren
  • 500 g gekookte macaroni
  • 200 g hamblokjes
  • 200 g kaas in blokjes
  • 5 el Blue Band Vloeibaar
  • 3 pomodori tomaten
  • 1 courgette
  • ingevette springvorm (24 cm Ø)

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor macaronitaart

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes. Klop in een grote kom de eieren los en meng de macaroni, de ham, de kaas en de paprika erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  2. Schep het mengsel in een met 2 eetlepels Blue Band Vloeibaar ingevette springvorm. Snijd de tomaten en de courgette in plakken en leg ze om en om op de macaroni. Sprenkel 3 eetlepels vloeibare margarine over de bovenkant van de taart en bak deze in ca. 30 minuten in de oven. Serveer de macaronitaart op een groot bord en snijd hem aan tafel in stukken.

Smakelijk!

Tip: Macaronitaart smaakt erg lekker met een frisse komkommersalade.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor macaronitaart

  • Energie (kcal)954 kcal
  • Energie (kJ)3976 kJ
  • Proteïnes47,9 g
  • Koolhydraten met vezels98,2 g
  • Koolhydraten zonder vezels93,3 g
  • Suikers6,4 g
  • Vezels4,9 g
  • Vetten:39,9 g
  • - Verzadigde vetten13,9 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:23,1 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten7,2 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten2 g
  • Transvetten0,4 g
  • Cholesterol228 mg
  • Sodium1528 mg
  • Zout3,82 g
  • Vitamine A (mg)150 IU
  • Vitamine C (mg)26,8 mg
  • Calcium481 mg
  • Ijzer3,59 mg
  • Kalium879 mg