Home > Recepten > Macaroni uit de oven met tapenade, gehakt, aubergine, tomaten en feta

voor 4 personen Ingrediënten

  • 400 g macaroni
  • 1 g bouillonpoeder
  • 2 grote uien
  • 1 aubergine
  • 6 tomaten
  • 150 g fetablokjes
  • 4 el Blue Band Vloeibaar
  • 200 g rundergehakt
  • 6 el tapenade
  • 2 el broodkruimels
  • ovenschaal 2 l

Variaties: In plaats van rundergehakt kun je deze macaroni uit de oven ook maken m et lamsgehakt, varkensgehakt of half-om-halfgehakt. Je kunt de feta vervangen door zachte geitenkaas of door geraspte Goudse kaas.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor macaroni uit de oven met tapenade, gehakt, aubergine, tomaten en feta

  1. Verhit de oven voor op 220 °C/gasstand 7.
  2. Kook de macaroni in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik een mespuntje bouillonpoeder in plaats van zout om het kookwater op smaak te brengen. Giet af.
  3. Pel en snipper de uien. Maak de aubergines schoon en was de tomaten. Snijd de aubergines en tomaten fijn. Pureer de feta met een staafmixer of in een blender totdat u kleine brokjes hebt of verkruimel de feta met een vork.
  4. Laat in de tussentijd een wok of een grote, diepe koekenpan op hoog vuur heet worden. Verhit de Blue Band Vloeibaar in de pan en voeg daarna de ui toe. Bak 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak nog eens 3 minuten. Voeg de aubergine en tomaten toe en bak nog eens 8 minuten. Bestrooi met een theelepel bouillonpoeder en draai het vuur uit. Roer de tapenade, de gekookte macaroni en de helft van de verkruimelde feta.
  5. Schep de macaroni in een ovenschaal met de rest van de feta en het broodkruim. Bak in de oven totdat de schotel goudbruin is.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor macaroni uit de oven met tapenade, gehakt, aubergine, tomaten en feta

  • Energie (kcal)855 kcal
  • Energie (kJ)3566 kJ
  • Proteïnes31,7 g
  • Koolhydraten met vezels98,7 g
  • Koolhydraten zonder vezels88,5 g
  • Suikers16,9 g
  • Vezels10,2 g
  • Vetten:38 g
  • - Verzadigde vetten11,7 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:24 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten9,3 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten3,6 g
  • Transvetten0,3 g
  • Cholesterol61 mg
  • Sodium888 mg
  • Zout2,22 g
  • Vitamine A (mg)278 IU
  • Vitamine C (mg)43,9 mg
  • Calcium268 mg
  • Ijzer4,14 mg
  • Kalium1197 mg