Home > Recepten > Macaroni met romige ham-kaassaus

voor 4 personen Ingrediënten

  • 400 g macaroni
  • 50 g Blue Band Vloeibaar Roombotersmaak
  • 50 g bloem
  • 5 dl melk
  • 150 g geraspte kaas
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 250 g hamblokjes
  • 20 g Blue Band voor Koken, Bakken en Braden

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor macaroni met romige ham-kaassaus

  1. Verwarm de grill van de oven voor. Kook de pasta macaroni in ruim water met zout beetgaar.
  2. Maak intussen de kaassaus. Smelt de Blue Band voor Koken, Bakken en Braden, voeg de bloem tot en roer tot een samenhangend geheel. Laat 2 minuten zachtjes pruttelen. Schenk er dan al roerend beetje bij beetje de melk bij en blijf roeren tot een gladde saus is verkregen. Breng op smaak met zout, Italiaanse kruiden en ongeveer 2/3 van de geraspte kaas.
  3. Giet de macaroni af en meng er de hamblokjes en de kaassaus door. Schep alles in een met Blue Band Vloeibaar ingevette ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas. Laat dit onder de grill in 5 tot 10 minuten een goudbruin korstje krijgen.

Smakelijk!

Tip: Serveer de macaroni met romige ham kaassaus met een frisse salade.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor macaroni met romige ham-kaassaus

  • Energie (kcal)864 kcal
  • Energie (kJ)3612 kJ
  • Proteïnes43,3 g
  • Koolhydraten met vezels90,7 g
  • Koolhydraten zonder vezels86,1 g
  • Suikers9,2 g
  • Vezels4,6 g
  • Vetten:36,1 g
  • - Verzadigde vetten14,3 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:20 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten6,9 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,6 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol85 mg
  • Sodium1643 mg
  • Zout4,11 g
  • Vitamine A (mg)516 IU
  • Vitamine C (mg)3,8 mg
  • Calcium451 mg
  • Ijzer2,63 mg
  • Kalium945 mg