Home > Recepten > Luchtige cupcakes

voor 12 personen Ingrediënten

  • 150 g suiker
  • 300 g Blue Band Cake & Koekjes
  • 3 eieren
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g poedersuiker
  • 36 gekleurde paaseitjes
  • Extra nodig: mixer met gardes, 12 papieren cakevormpjes, spuitzak met kartelmondje

Variaties: Met dit basisrecept voor luchtige cupcakes kun je volop variëren. Voeg aan het beslag naar smaak vanillemerg, sinaasappel-, citroen- of limoenrasp toe en je bakt telkens een ander smakelijke cakeje.

Bereidingswijze (voor 12 porties)

voor luchtige cupcakes

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  2. Mix de suiker met 150 g Blue Band Cake & Koekjes en voeg vervolgens de eieren toe. Mix het geheel tot een luchtige massa en meng daarna het zelfrijzend bakmeel er doorheen, zodat er een glad beslag ontstaat.
  3. Verdeel het beslag over de papieren bakvormpjes (vul tot 3/4), bak de cupcakes ca. 20 min. in de voor- verwarmde oven lichtbruin en gaar. Laat de cupcakes afkoelen.
  4. Klop 150 g zachte Blue Band Cake & Koekjes met 150 g poedersuiker tot een romige crème. Doe de botercrème over in een spuitzak met kartelmondje en spuit toefjes crème op de cupcakes. Garneer met gekleurde paaseitjes.

Smakelijk!

Tip: Prik met een satéprikker in het dikste gedeelte. Als de satéstokje schoon uitkomt is het gaar. Of druk voorzichtig met je vingers op de bovenkant, veert de cake terug zonder dat er een deuk ontstaat, dan is hij gaar.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor luchtige cupcakes

  • Energie (kcal)404 kcal
  • Energie (kJ)1679 kJ
  • Proteïnes4 g
  • Koolhydraten met vezels39,3 g
  • Koolhydraten zonder vezels39,1 g
  • Suikers29,4 g
  • Vezels0,2 g
  • Vetten:26,1 g
  • - Verzadigde vetten10,2 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:150,2 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,6 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,2 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol55 mg
  • Sodium247 mg
  • Zout0,62 g
  • Vitamine A (mg)0 IU
  • Vitamine C (mg)0 mg
  • Calcium9 mg
  • Ijzer0,4 mg
  • Kalium39 mg