Home > Recepten > Luchtige appeltaart met abrikozen

voor 8 personen Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 4 grote appels
  • 175 g gedroogde abrikozen
  • 5 eieren
  • 2 el Blue Band Iedere Dag
  • 80 g rietsuiker
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • bakvorm, bakpapier

Bereidingswijze (voor 8 porties)

voor luchtige appeltaart met abrikozen

  1. Verwarm de oven voor tot 170 °C. Rasp de schil van de citroen. Schil de appels en snijd ze in vieren. Verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in dunne schijfjes. Besprenkel met het sap van de citroen. Snijd de abrikozen in reepjes. Breek de eieren in een kom en klop ze dik en luchtig met de suiker. Bekleed de vorm met bakpapier.
  2. Meng het eiermengsel met de appel, het citroenrasp, de abrikozen en de Blue Band Vloeibaar . Spatel er het bakmeel, het bakpoeder en een snufje zout door. Schep het beslag in de vorm. Laat de appeltaart in ca. 60 minuten in de oven gaar worden.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor luchtige appeltaart met abrikozen

  • Energie (kcal)301 kcal
  • Energie (kJ)1263 kJ
  • Proteïnes7,7 g
  • Koolhydraten met vezels54,9 g
  • Koolhydraten zonder vezels48,7 g
  • Suikers33,2 g
  • Vezels6,2 g
  • Vetten:6,9 g
  • - Verzadigde vetten1,4 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:4,7 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1,4 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,5 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol134 mg
  • Sodium233 mg
  • Zout0,58 g
  • Vitamine A (mg)84 IU
  • Vitamine C (mg)10 mg
  • Calcium91 mg
  • Ijzer1,99 mg
  • Kalium543 mg