Home > Recepten > Luchtige appelcake

voor 12 personen Ingrediënten

  • 400 g appels
  • 250 ml Blue Band Finesse voor Koken
  • 125 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 200 g bloem
  • 50 g maizena
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 0,5 eetlepel poedersuiker
  • Extra nodig: springvorm van 26 cm doorsnede, bakpapier, mixer

Variaties: Een lekkere variatie voor deze luchtige appelcake is een handvol in reepjes geknipt gedroogde abrikozen aan het beslag toevoegen voordat de appeltjes erin gaan.

Bereidingswijze (voor 12 porties)

voor luchtige appelcake

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C (heteluchtoven180 °C). Bekleed de springvorm met bakpapier (of vet de vorm in). Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes in dunne plakjes of in blokjes.
  2. Klop in een beslagkom de Blue Band Finesse Opkloppen stijf met de suiker en vanillesuiker. Klop er een voor een de eieren door. Meng in een kom de bloem met de maïzena, het bakpoeder en 1 theelepel zout. Klop de bloem kort maar zorgvuldig door het romige eimengsel.
  3. Schep het beslag in de springvorm. Verdeel de appel erover; druk ze lichtjes in het beslag. Bak de cake in 40-45 minuten goudbruin en gaar (steek er ter controle een satéstokje in: er mag geen beslag meer aan kleven).
  4. Laat de appelcake uit de oven in de vorm afkoelen. Verwijder de springvorm, leg de cake op een schaal en bestuif met wat poedersuiker.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor luchtige appelcake

  • Energie (kcal)151 kcal
  • Energie (kJ)635 kJ
  • Proteïnes3,5 g
  • Koolhydraten met vezels32 g
  • Koolhydraten zonder vezels29,4 g
  • Suikers14,9 g
  • Vezels2,6 g
  • Vetten:1,8 g
  • - Verzadigde vetten0,5 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:0,9 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,6 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,3 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol54 mg
  • Sodium83 mg
  • Zout0,21 g
  • Vitamine A (mg)16 IU
  • Vitamine C (mg)1,4 mg
  • Calcium71 mg
  • Ijzer1,1 mg
  • Kalium94 mg